Davor povrijeđen prilikom hapšenja, policija se oglasila o okolnostima hapšenja

Advokat Dragan Tolimir potvrdio je za Srpskainfo da njegovom klijentu Davoru Dragičeviću prilikom hapšenja u Banjaluci nije slomljena ruka.

– Davoru je povrijeđena ruka, ali nije slomljena – kazao je Tolimir.

U nalazu Klinike za radiologiju Univerzitetskog kliničkog centra RS, koji je u posjedu Srpskainfo, stoji da tokom pregleda ramena, podlaktice, šake, lakta, kukova i koljena nisu uočene “svježe traumatske promjene”.

Iz Službe Hitne medicinske pomoći za Srpskainfo su rekli da je ekipa izašla na poziv policije iz Stanice policije centar u 8:50 časova, radi pregleda Davora Dragičevića.

– Specijalista urgentne medicine je pregledao pacijenta koji se žalio na zdravstvene tegobe i bolove u predjelu ruku i nogu, te je pacijent radi dalje dijagnostike transportovan sanitetskim vozilomna UKC Banja Luka – rekli su u Hitnoj pomoći.

Iz UKC RS je saopšteno je da u 9.40 časova sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banja Luka u Urgentni centar UKC RS u pratnji policijskih službenika PU Banja Luka dovezen pacijent D. D.

– Pacijent se žalio na bolove u desnoj ruci i desnoj nozi, nakon čega je pregledan, te je upućen na radiološku dijagnostiku. Rentgen dijagnostika desnog ramena, kompletne desne ruke, desnog kuka i desnog koljena ne pokazuje znakove svježih traumatskih promjena, odnosno rtg nalaz je uredan. Stoga, pacijent nije hospitalizovan – saopšteno je iz UKC RS.

Policija o hapšenju i povrijeđivanju Davora Dragičevića:

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 25.12.2018. godine, lišili su slobode D.D. iz Banje Luke zbog sumnje da je izvršio krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“.
       Lišenje slobode usljedilo je nakon što se D.D. nije odazvao u vrijeme kada je uskladu sa zakonom pozvan u službene prostorije radi ispitivanja na okolnosti za koje se sumnjiči. 
       Prilikom lišenja slobode policijski službenici su u skladu sa zakonom primjenili sredstva sile.
         Na zahtjev lica lišenog slobode, ukazana mu je ljekarska pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, gdje je od strane nadležnih ljekara konstatovano da nema povreda.
       Zbog činjenja prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru i Zakona o javnom okupljanju te dokumentovanja krivičnog djela određena lica su dovedena u službene prostorije .
       Sve mjere i radnje preduzimaju se u koordinaciji i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: