Davor Dragičević zatražio azil u Austriji

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića iz Banje Luke Davida, predao je za azil u Austriji.

Kako je otkrio u intervjuu za austrijski medij Balkan Stories, a prenosi Radio Sarajevo, u Bosni i Hercegovini strahuje za život, ne može se više boriti za pravdu za svoje ubijeno dijete, pa želi to nastaviti u Austriji.

Podsjećamo, David Dragičević je nestao 18. marta 2018, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana poslije na ušću rječice Crkvena u Vrbas. Od tog dana počinje borba Davora i Davidove majke Suzane Radanović koji samo žele da ubice njegovog djeteta budu uhapšene, procesuirane i osuđene. No, to se do danas nije dogodilo.

Okupljanja u centru Banje Luke, na kojima je tražena istina o stradanju tog mladića, prekinuta su krajem prošle godine, a za Davorom je raspisana potjernica. Građani Banje Luke su nakon toga nastavili svako veče da pale svijeće u krugu banjalučke pravoslavne crkve, a Davidovi posmrtni ostaci su na zahtjev porodice, 12. marta ove godine ekshumirani i izmješteni u Austriju, gdje su tri dana poslije ponovo sahranjeni.

Davor je u intervjuu za austrijski medij potvrdio da će pokret Pravda za Davida biti osnovan i u Austriji, a cilj će biti da se upozori na korupciju i probleme u našoj zemlji.

Davor smatra da se situacija u BiH može popraviti jedino ako se svi ljudi, bez obzira na nacionalnost, pol, dob i porijeklo, organiziraju zajedno.

“To je jedini način. Moramo se boriti zajedno”, poručio je Davor.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: