Davor Dragičević u Sarajevu, u subotu u Banjaluci

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, čija smrt godinama nije razriješena, vratio se danas u BiH nakon što mu Austrija nije produžila politički azil.

Dragičević je avionom iz Beča stigao u Sarajevo, a na aerodromu su ga dočekali brojni novinari i prijatelji.

“Hvala vam, i u ime mog sina Davida. Malo su me i emocije savladale. Hvala građanima BiH, dijaspori koja me tri godine hranila i čuvala u Austriji, advokatima Ifetu, Murizu, grupi Pravda za Davida. Vratio sam se po pravdu za Davida, po pravdu za Dženana i sve”, kazao je.

Naglasio je da se vratio jači nego ikada, i psihički i fizički.

“Sagledao sam bolje dosta stvari. Ja nikada neću odustati, i Muriz me uvjerio da ni on neće odustati zbog svog Dženana. Sve sam pratio, a sve ovo što rade svima nama graniči s modernim fašizmom. I neće nam Zapad, neće nam pomoći ni Evropska unija. Moramo sami naći snagu. Ako može vrhunski pravnik Ifet, koji ima sve u životu, da rizikuje šest godina u slučaju Memić i četiri u mom, red je da i ostali izađu iz svoje zone komformiteta i pokažu to. Sa svojim bratom Murizom bit ću do kraja. Bit ću s njim i njegovom porodicom do kraja. I ja i svi koji me podržavaju. Mi vrlo dobro znamo ko nam je ubio djecu”, dodao je.

Kaže da će u subotu vjerovatno otići u Banju Luku i da će biti oprezan, ali da se neće ni skrivati, ni bježati.

“Ja idem kao slobodan čovjek koji je došao po pravdu za svoje dijete”, rekao je.

Izvor: Klix

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: