Davor Dragičević ispred zgrade Tužilaštva BiH gotovo 24 sata

Skoro 24 sata kod zgrade Tužilaštva BiH u Sarajevu boravi Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida, koji već godinama traži pravdu za svog sina.
Davor čeka da mu se neko od nadležnih obrati, ali do sada, kako kaže, nije niko. Sa suznim očima dodaje da je sve lakše uz podršku koju mu pružaju građani Sarajeva i BiH.

– Ovo je bruka i sramota institucija BiH, prije svega Tužilaštva BiH, da su me doveli pred ovaj čin. Odavde neću otići dok ne budu određene i prave reakcije Tužilaštva BiH a to je ono što ja tražim već pet godina, da se procesuiraju i uhapse ubice Davida Dragičevića, takođe i Dženana Memića. Moram se zahvaliti na ogromnoj podršci građana Sarajeva i BiH. Posebno medija. Ovo je iznad svih mojih očekivanja koliku sam podršku dobio od ljudi koji mi daju stvarno ogromnu snagu da sve ovo izdržim – rekao je Dragičević.

– Spreman sam na još radikalnije korake. Nažalost, kako je moj advokat Ifet Feraget rekao, ja sam legalista i na tom putu sam već skoro pet godina. Ovo je zadnja instanca kojoj se ja mogu kao roditelj obratiti. Ako oni ne budu radili ono što treba ja svoje obećanje… Aprila 7., prilikom prve sahrane svoga sina dao sam obećanje, popeo se na grob, da ću uzeti pravdu u svoje ruke. Pravda za Davida, idemo do kraja – poručio je Davor Dragičević.
Sa Dragičevićem je danas bio i njegov advokat Ifet Ferageta.

– Ni Davoru ni meni, a vjerovatno ni jednom prosječnom građaninu BiH sasvim sigurno nije drago što je Davor ovdje. Međutim, nužda zakon mijenja. U situaciji kada tužioci svjesno i namjerno zataškavaju ubistva onda količina dokaza koja vam je potrebna da nešto dokažete ne odgovara – rekao je Feraget za Avaz.

Dragičević je rekao i da postoji mogućnost da se organizuju novi protesti zajedno sa Murizom Memićem.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI