Dani japanskog filma u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske

Ambasada Japana u BiH iMuzej savremene umjetnosti Republike Srpske od 23. do 24. novembra sa početkom od 19 časova prirediće filmsku manifestaciju „Dani japanskog filma“ gdje će se publika bolje upoznati ne samo sa japanskom kulturom, umjetnošću nego i njihovom tradicijom.

-Ljubitelji japanske kinematografije će imati priliku da u četvrtak, 23. novembra u 19 časova premijerno pogledaju dramu iz 2019. godine japanskog režisera Kacuhide Motoki „Ivane: Mač Spokoja“, a za sve one koji ne budu u prilici da pogledaju film u ovom terminu, drama „Ivane: Mač Spokoja“ će biti reprizirana u petak, 24. novembra u 19 časova – navedeno je u saopštenju Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

Ističu kako ovo filmsko ostvarenje prati priču lika Ivane koji se vraća u svoju domovinu i biva uhvaćen usred incidenta koji rezultira tragičnom smrću njegovih najboljih prijatelja.

-Napušta dotadašnji način života i postaje samuraj-skitnica koji nema svog gospodara. Ubrzo pronalazi posao tjelohranitelja za poznatog kamatara Imazuja. Jednog dana sazna da je Imazuj na meti vladine zavjere, a Ivane odluči da ga zaštititi i tada nastaje preokret – navedeno je u Dodaju kako će se u petak, 24. novembra prije projekcije filma prisutnima će se obratitiĆisato Jošida, šefica odjeljenja za PR i kulturu u Ambasadi Japana u BiH i direktorica MSURS Sarita Vujković – dodaju u saopštenju.

Ulaz za filmske projekcije je besplatan, a film je prilagođen i preveden .

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: