Danas je Svjetski dan borbe protiv dijabetesa

Povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa koji ove godine nosi slogan „Za život bez boli“, večereas će zgrada Gradske uprave zasvijetliti u plavoj boji.

Na taj način. Banja Luka će se pridružiti gradovima iz više od 170 država svijeta koji još od 1991. godine obilježavaju ovaj datum.

Naš grad je nizom aktivnosti pružio podršku Udruženju osoba oboljelih od dijabetesa “DiabetNº1”.

Tako je minulog vikenda u saradnji sa „Banjalučkom trkačkom ligom“ održana ulična trka, odnosno ukupno pet njih, a upravo ovim trkama organizatori su imali za cilj da pruže podršku svoj djeci oboljeloj od dijabetesa Tip 1 u Republici Srpskoj, a istoj su u ime Grada prisustvovali predstavnici Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku Mirna Savić – Banjac poručila je kako je Banja Luka unazad nekoliko godina pokazala da je zaista humana.

-Banja Luka jednostavno saživi sa svojim sugrađanima. Želim da izrazim zadovoljstvo činjenicom da je „Banjalučka trkačka liga“ jedan od najboljih primjera samoorganizovanja građana s ciljem da se razumiju potrebe drugih, posebno socijalno ugoženih kategorija stanovništva – poručila je ona.

Podsjećamo, obilježavnje „Plavog novembra“ organizatori su započeli 4. novembra, održavanjem edukacije namijenjene licima treće životne dobi s ciljem prevencije dijabetesa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI