Dan grada Banjaluka na čekanju

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, sve svečanosti planirane povodom Dana grada Banjaluka se otkazuju, odlučio je gradski Štab za vanredne situacije.
Kako je precizirano, u zavisnosti od situacije kakva bude 22. aprila kada Banjaluka obilježava dan oslobođenja od fašizma biće upriličeno eventualno polaganje vijenaca.

Vijenci se tradicionalno polažu na spomenik palim borcima NOR, spomenik palim borcima na Banj Brdu, spomenik žrtvama Jasenovca, spomenik žrtvama veleizdajničkog procesa, spomen kosturnici na Novom groblju i spomen obilježju “12 beba”.

Do daljeg je odgođen i izbor dobitnika aprilskih nagrada koje se dodeljuju povom Dana grada, potvrdili su nam u skupštinskoj Komisiji za izbor i imenovanja. Na konkurs je pristiglo 48 prijedloga, a za najznačajnije priznanje “Ključ grada“ sa poveljom počasni građanin, imaju četiri kandidata.
Među predloženima za dodjelu ovog priznanja su episkop Jefrem, tehnički direktor fabrike obuće “Bema” Marinko Umičević, te doktori Siniša Subotić i Tamara Kovačević Preradović.

Osim “Ključa grada”, dodjeljuje se još “Zlatni grb”, plakete za izuzetna ostvarenja u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umjetnosti, sporta, fizičke kulture, te nagrade za mlade.

Izvor: Srpskainfo

Banjaluka dobila još jedan Dan grada

Dodatni “Dan grada”/ Novi proizvod gradonačelnika Banjaluke

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI