Dalibor Mrša novi je predsjednik Advokatske komore Republike

Banjalučki advokat Dalibor Mrša novi je predsjednik Advokatske komore Republike Srpske. On je osvojio najviše glasova na danas održanoj izbornoj skupštini u Banjaluci i tako dobio povjerenje svojih kolega da preuzme upravljenje komorom na čijem čelu je od 2016. godine bio Branislav Rakić.

Njegovi protivkandidati su bili Siniša Marić, Nebojša Milanović te Mirko Dabić kojeg je sa devet glasova razlike pobijedio u drugom krugu.

Pred Mršom je veoma težak zadatak da vrati ugled komore koji je poljuljan u javnosti, kao i da popravi narušene međuljudske odnose među advokatima.

Ranije je za Capital ocijenio da je ugled komore i advokatske profesije urušen i da im treba vratiti dignitet i dostojanstvo.

Naravno to najprije zavisi od nas, članova komore. Ne možete očekivati od drugih da vas poštuju ako to svojim ličnim primjerom i zalaganjem ne pokazujete“, kazao je Dalibor Mrša.

Tada je najavio i velike promjene.

„Klijentelizam se više ne smije dozvoliti, gdje jedna te ista grupa advokata ima prioritet pred republičkim organima a drugi da ne dobiju ništa. Mogućnost se mora pružiti svima“, zaključio je on.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: