“Dajte da riješimo problem prevoza, građani su kolateralna šteta”

Dajte da riješimo problem prevoza, građani su kolateralna štet

Poštovani Banjalučani,
Četiri mandata sam odbornik u Skupštini grada i nikada još nisam doživio ovakvo stanje u gradu i očigledno demokratija još nije ušla u Skupštinu grada, a nismo se naučili ni kompromisu. Taoci smo svi, odbornici i građani, jer smo došli u situaciju da ne znamo hoće li sutra biti gradskog prevoza .
Razumijem i prevoznike koji su privatnici, doduše i monopolisti. Ne mogu da rade „na teku“ i na obećanja . Pokazali su razumijevanje. Ja sam zamolio gospodina Dejana Mijića da pokušaju da voze i sutra iako je 1.7. , bez obzira ima li dogovora danas ili ne, a nadam se da bi trebalo da ga bude. Zamolio sam i gospodina Dodika da se uključi u rješavanje problema koji nažalost za neke nije problem, ali za nas privrednike iz realnog sektora jeste ogroman problem.
Tvornica obuće „Bema“ i pored sosptvenog prevoza ima oko 50 odsto radnika koji koriste gradski prevoz, pa i prigradski tako da bez prevoza ne možemo da radimo.

Ukoliko ne bude dogovora i radnici ostanu bez prevoza , pravni tim „Beme“ će tužiti grad i pozvaćemo sve ostale firme iz realnog sektora da učine isto. Nas ne zanimaju dogovori, gradski prevoz je obaveza grada, naša žila kucavica i zahtjevamo da bude obezbjeđen.
Zamolio sam gospodina Mijića da se vozi još bar sutra, pa sam zamolio i predsjednika Skupštine Mladena Ilića ako treba da se zakaže vanredna sjednica tokom vikenda, ako bi ta sjednica nešto riješila, mada sam skeptičan.

Prema mom mišljenju ovo je politički problem, sakupljanje nekih tzv poena, zatezanje konca da se vidi dokle se može ići, a sve ostalo je kolateralna šteta. Nema ovdje pobjednika, svi smo gubitnici.
Zato zamoljavam, tražim, naređujem „Dajte se ljudi u pamet ! „

Ne daje niko svoj novac, sve su to pare građana Banjaluke. Ovo je vrijeme do nove godine kada moramo stopirati projekte koji nisu hitni, a održati gradski prevoz, socijalne ustanove da spasimo narod koji nema osnovne uslove da preživi ovu inflaciju i skupoću i još pored svega toga da strijepi hoće li izgubiti radno mjesto jer mu Grad nije omogućio da kupi mjesečnu kartu i dođe na posao.

Zato gospodo, dajte da riješimo problem, svi smo nezadovoljni tim famoznim ugovorom i prevoznici i Grad, da dva tri mjeseca na miru napravimo studiju gradskog prevoza jer ovo ne vodi ničemu .Nadam se da će nam najzad svima doći iz guzice u glavu i pokažimo odgovornost prema onima koji su nas birali, nema ovdje pobjeđenih ni pobjednika.

Marinko Umičević

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: