“Da svako dijete poginulog borca ima posao”, Nešić izabran za predsjednika DNS-a

U Prijedoru je na izbornoj skupštini Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenad nešić izabran za predsjednika ove partije.

Nešić je poručio da su Republici Srpskoj potrebni nova energija, impulsi, inicijativa, pomjeranje s mjesta i ekonomija iznad demagogije, te da DNS to prepoznaje.

– Za razliku od naše političke konkurencije, čija maštanja ispare kao kap na suncu, ono što mi radimo svako može dodirnuti i ostaće dugo iza nas. Bilo da su to putevi u RS, kuće za raseljene osobe ili fabrike u Prijedoru – rekao je Nešić.

On je dodao da su u DNS racionalne patrtote i da će se zalagati da svako dijete poginulog borca ima posao.

Naveo je da DNS nikad nije podržao nijednu odluku o prenosu nadležnost, da je rekao “ne” ukidanju Vojske RS i uvijek branio interes RS.

– DNS nije ni tada bio, a neće nikada ni biti ničiji privjesak – istakao je Nešić.

Dodao je da je ova partija radila na ulaganju u infrastrukturu i poslovni ambijent.

– To se najbolje vidi ovdje u Prijedoru. Ovdje smo pokazali šta znači domaćinsko upravljanje i briga za ljude i život. Transformisali smo ga u grad razvoja i jedno od najboljih mjesta za ulaganje u ovom dijelu Evrope. Mi smo ljudi koji svoje postojanje i jačanje duguju svijesti da samo zajedno možemo rasti ili zajedno možemo pasti – rekao je on.

On je poručio da je to razlog što je izborna skupština održana u Prijedoru koja je ujedno i podrška kandidatu DNS za gradonačelnika Prijedora Dragutina Rodiću.

– Kada pobjedimo obećavam vam kao predsjednik vrlo prostu stvar, a to je da naša ambicija nije da postojimo, nego da budemo prva politička snaga u Republici u godinama koje dolaze – istakao je on.

Kandidat DNS za gradonačelnika Prijedora, Dragutin Rodić poručio je da su izbori trenutak koji ova partija mora da iskoristi.

– Povratka na staro nema, mislim na posljednje dvije godine u Prijedoru, i oni koji se nadaju drgačijem ishodu grdno će se razočarati – rekao je Rodić.

Potpredsjednik DNS i ministar saobraćaja i veza RS, Đorđe Popović istakao je da je današnja skupština DNS, na kojoj su delegati učestvovali uz pomoć interneta, impozantan skup.

– Među nama nema sujete i međusobnih razmirica. Kandidati svih ostalih političkih partija, bezobzira da li su sa nama u koaliciji ili ne, su naši konkurenti – zaključio je Popović.

Potrpredsjednik DNS Darko Banjac tvrdi da će DNS na izborima osvojiti više od 70.000 glasova čime će postati bitan politički faktor u RS.

– Postoje dvije vrste kafe koje se mogu popiti 16. novembra. Ako ne uspijemo ta kafa biće gorka koliko god je pošećerimo, ako uspijemo u svim lokalnim zajednicama ta kafa će biti slatka – poručio je Banjac svim kandidatima DNS.

Od ukupno 1.343 delegata DNS, izbornoj skupštini u Pozorištu Prijedor uz pomoć interneta učestvovalo je njih 1.128.

Nenad Nešić prethodno je bio vršilac dužnosti predsjednika DNS od decembra prošle godine, nakon što je Marko Pavić podnio ostavku.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI