Članovi pokreta Pravda za Davida privedeni na Trgu Krajine

Screen shot YouTube N1

Policijski službenici priveli su danas na Trgu Krajine u Banjaluci predstavnika grupe građana “Pravda za Davida” Ozrena Perduva.
Kako je saopšteno privedeno je devet pripadnika i aktivista političke partije “Pokret pravde” i to S.G., M.M., A.V., M.K., K.Ć., G.B., Ž.S., Z.Š. i E.K. jer su počinili prekršaje iz oblasti Zakona o javnom redu i miru i Zakona o javnom okupljanju.

– Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka upozorili su večeras oko 18 časova pripadnike i aktiviste političke partije “Pokret pravde” da prekinu javno okupljanje na Trgu Krajine, jer ono nije organizovano u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske – saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.
U saopštenju se naglašava da organizator ovog javnog skupa, koji nije prijavljen u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, nije imao ni dozvolu Administrativne službe grada Banjaluka za zauzimanje javne površine.

– Nakon što su odbili da postupe po nalogu da se raziđu, policijski službenici su u prostorije Policijske stanice Cenatr Banjaluka priveli lice čiji su inicijali O.P, organizatora ovog neprijavljenog javnog okupljanja – saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: