Četvrtkom predstave za djecu u Gradskom pozorištu Jazavac

Zahvaljujući sponzorima ovog pozorišta, za samo dvije KM, mališani i njihovi roditelji moći će da uživaju u predstavama dječije Juhu scene svakog četvrtka mjeseca februara.

Gradsko pozorište Jazavac u naredna četiri četvrtka tekućeg mjeseca, obradovaće najmlađe ljubitelje pozorišta, jeftinim kartama za predstave dječije Juhu scene.

Zahvaljujući sponzorima ovog pozorišta, za samo dvije KM, mališani i njihovi roditelji moći će da uživaju u predstavama čiji opis i termine igranja donosimo u ovom tekstu.

Četvrtak, 7. februar u 18 časova:

VITEZ IZ VILSONOVE

Uzrast: 5+
„Vitez iz Vilsonove je romantična bajka, smještena u predrenesansni period. To je priča o sukobu stare i nove generacije svakog doba i o  tome kako je uvijek neophodna revolucija kako bismo se riješili okova prošlih vremena i zastarjelih uvjerenja“, piše u opisu ove predstave koju je po tekstu Marijane Aracki na dječiju Juhu scenu Gradskog pozorišta Jazavac postavio Slobodan Perišić. U predstavi igraju: Lea Sekulić, Senad Milanović, Zlatan Vidović, Snježana Štikić, Velimir Blanić, Dragana Marić i Aleksandar Runjić.
Četvrtak, 14. februar u 18 časova

KAKO SU POSTALE RUŽNE REČI

Uzrast: 4+

Po tekstu legendarnog Duška Radovića, ovaj komad, u Jazavcu je postavila Aleksandra Spasojević, a uloge igraju: Dragana Marić, Svjetlana Andrić, Zlatan Vidović, Marko Dukić.

“Duško Radović, jedan od modernijih pjesnika za djecu, dao je veliki doprinos pjesničkom iskazu za najmlađe čitaoce. Njegovi tekstovi, među kojima i ‘Kako su postale ružne reči’, podržavajući dječiju maštu, na duhovit način vode čitaoce kroz avanture raznih likova, smještajući ih u naizgled naivne sukobe i situacije. Postupcima preuveličavanja, igrom riječi i ostalim sredstvima kojima se služi, Radović otključava dječiju fantaziju pamažući tako najmlađoj publici da prihvate i upoznaju buduće izazove u životu. Igrati ili režirati Radovićev tekst je podjednako zadovoljstvo jer pruža spoj inteligencije i vještine u svakom smislu”, kazala je rditeljka o predstavi.

Četvrtak, 21. februar u 18 časova

PUT PO SVIJETU NA TROTINETU

Uzrast: 5+

„Predstava ‘Put po svijetu na trotinetu’ će vas vratiti u svijet dječijih igara i provesti kroz nekoliko zemalja na raznim kontinentima. Podsjetićemo najmlađe, a i one starije, da su djeca najbolji drugari jedni drugima, a ne telefoni, tableti, računari… Ko se danas igra ‘kauboja i indijanaca’, ‘školice’, ‘limuna i narandže’, žmire, klikera… Sjećate li se lastiša?“, kaže opis ove predstave koju je takođe režirala Aleksandra Spasojević, ovaj put po tekstu još jednog istaknutog pjesnika za djecu Todeta Nikoletića.

U predstavi igraju: Dragana Marić, Vladimir Đorđević i Velimir Blanić.

Četvrtak, 28. februar u 18 časova

LjUBAVNA SLIKOVNICA

Uzrast: 3+

Četvrta predstava ove februarske akcije u Gradskom pozorištu Jazavac, a treća koju je režirala Aleksandra Spasojević, ovaj put po sopstvenom tekstu, kako joj samo ime kaže, donosi nam jednu ljubavnu i bajkovitu priču.

„Voljeli se princ Dobroljub i princeza Ljubica. Ljubav. Čarobna riječ koja otvara sva srca svijeta. A da li će smekšati srca i njihovih očeva, kralja Dobrice i kralja Zlobice, inače ljutih neprijatelja prepolovljenog kraljevstva? Pogledajte ovu veselu ljubavnu bajku!“, piše u sinopsisu za ovaj komad u kojem igraju: Velimir Blanić, Zlatan Vidović, Kristina Šikanić i Marko Radojević.

Ulaznice za sve predstave mogu se  rezervisati telefonom na broj 051 462 887, ali i putem fejsbuk i internet stranice Gradskog pozorišta Jazavac. Zainteresovani to mogu učiniti i putem mejla [email protected], te aplikacije BL TEATAR.

Sponzori ove akcije su: Bema, Sverige taxi, Unicoop, Alf-om i Elda lux i Addiko banka.

Izvor: Kulturište-portal

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: