Četvrti mandat u Skupštini grada Banjaluka

Dugogodišnjem privredniku, tehničkom direktoru fabrike obuće “Bema”, Marinku Umičeviću ovo će biti četvrti mandat u gradskom parlamentu.

Umičević je čini se odbornik sa najdužim stažom u Skupštini grada Banjaluka, nakon 12 godina pred njim su još četiri godine rada u novom sazivu lokalnog parlamenta.
Čuven je po izjavama da se plata u privredi ne dobija, kao u državnim ustanovama, već zarađuje, kao i brojnim komentarima na račun žena, a regionalno poznat postao kada je prvoj dami Amerike Melaniji Tramp na poklon poslao cipele iz Banjaluke.

Mada porodica Tramp nije sačuvala mjesto u Bijeloj kući nakon izbora, Marinko je svoje u Skupštini ovjerio.

– Teška i neizvjesna borba predstoji u Skupštini Grada. Gubitkom Igora na mjestu gradonačelnika Banjaluka je mnogo izgubila, a nažalost mislim da se njen razvoj neće nastaviti brzim tempom kojim se razvijala prethodnih godina – ovim riječima oglasio se nakon izbora.

Marinko Umičević rođen je u Banjaluci, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a potom Tehnološki fakultet u Zagrebu. Radio je u Fabrici obuće Bosna od 1974. godine, da bi, potom, tri godine bio na funkciji tehničkog direktora u Tvornici obuće BM u Bronzanom Majdanu. Pokrenuo je osnivanje Tvornice obuće „Bema“ 2004. godine, te nakon tri godine i poslovnu jedinicu „Bema” 2 u Mrkonjić Gradu. Predsjednik je Košarkaškog kluba invalida Vrbas Banjaluka i Saveza košarke u kolicima Republike Srpske.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI