Čestitka Umičevića na plasmanu na Prvenstvo Evrope

Poštovani!

Želio bih da čestitam igračima na izborenom plasmanu na Prvenstvo Evrope, jer su oni i najzaslužniji za ovaj veličanstven uspjeh. Osim toga čestitka ide i na račun selektora Ivice Obrvana kao i njegovog stručnog štaba. Treba reći da su svi oni dali maksimum kako bi se reprezentacija BiH ponovo našla na velikoj smotri. Ovo je za vrijeme mog mandata drugi put uzastopno da je izboreno učešće na šampionatu Starog kontinenta što je svakako velika stvar za rukometni sport na ovom prostorima.

Reprezentacija BiH, kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije, uspjela je da se plasira na Prvenstvo Evrope koje će se naredne 2022. godine održati u Mađarskoj i Slovačkoj.

 Takođe, čestitao bih i svojim kolegama iz Upravnog odbora RS BiH koji su učinili sve da igračima i stručnom štabu obezbijedimo vrhunske uslove za pripreme i koji su bili smješteni u hotelu sa pet zvjezdica. Velika zahvalnost ide i za Rukometni klub Iskra, grad Bugojno kao i gospodinu Asimu Šahmanu koji su na sjajan način bili domaćini u kvalifikacionim mečevima koje je BiH igrala u Bugojnu protiv Estonije, Austrije i Njemačke.

Uspjeh dobija još više na težini kada se zna da je ostvaren u teškim uslovima, jer Savez i dalje funkcioniše bez poreskog broja što nije zabilježeno nigdje u svijetu. Nedavno, uoči kvalifikacione utakmice sa Njemačkom koja je odigrana u Bugojnu dobili smo odbijenicu za izdavanje novog poreska broja, i čini mi se da je to urađeno namjerno kako bi se unio nemir među igračima. Učinićemo sve kako bismo ovaj problem uspješno okončali, ako ništa drugo jedna od opcija biće da RS BiH preselimo u Republiku Srpsku.

Pred nama je sada veliki posao, jer prvo moramo produžiti saradnju sa selektorom Ivicom Obrvanom koji je reprezentaciju preuzeo na tri mjeseca i kamo sreće da smo ga ranije angažovali. Poslije toga moraćemo se dobro potruditi kako bismo igračima obezbijedili sve potrebne uslove kako bi potpuno spremno dočekali nastup na Evropskom prvenstvu. Konačno očekujem i pomoć države BiH od koje u posljednjih pet godina nismo dobili ni jednu marku.

Osim toga slijedi nam razgovor sa čelnicima Fudbalskog saveza BiH po pitanju rješevanja prostorija Saveza. Dakle, mene i moje saradnike očekuje dosta teških zadataka, ali sam uvijeđen da ćemo sve to uspješno okončati za dobrobit rukometnog sporta na ovim prostorima.

PREDSJEDNIK RS RS

Marinko Umičević

 

 

 

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: