Brutalno pretučen učenik u dvorištu osnovne škole Ivo Andrić/Zašto djeca ćute?

Ilustracija

Jedanaest učenika među kojima je bilo i srednjoškolaca, u petak 25.01. u sred dana u dvorištu osnovne škole Ivo Andrić, brutalno je pretuklo učenika devetog razreda ove škole. Niko ne želi ni da pomisli kako bi sve završilo, da nije naišao  nastavnik razredne nastave i galamom prekinuo premlaćivanje tinejdžera.

Petnaestogodišnjaka, inače učenika Osnovne škole “Miloš Crnjanski” pretukla su čak sedmorica učenika OŠ “Ivo Andrić”. O slučaju je obaviještena policija, a pomoć dječaku ukazana je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Dječaku su konstatovane brojne povrede glave i tijela.

U OŠ “Ivo Andrić” potvrdili su da su u incidentu učestvovali učenici sedmog, osmog i devetog razreda njihove škole, te da se preduzimaju sve mjere u cilju sankcionisanja odgovornih.

Sve je snimila nadzorna kamera postavljena na školi. Svi akteri tuče dali su izjave. Policija provodi istragu.  Kako su nam potvrdili u školi, svi učenici koji su učestvovali u ovoj organizovanoj tuči biće najstrože kažnjeni.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović izjavila je da su maloletnici saslušani u prisustvu roditelja.

-Protiv odgovornih maloljetnika nakon kompletiranja predmeta biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnoj postupka,- navela je Markanovićeva.

Prekršajni postupak biće pokrenut i protiv roditelja maloljetnika.

Međutim ono što je najviše šokiralo prosvetne radnike i sve uključene u istragu cijelog slučaja  je pasivnost druge djece.

Naime, kako se sve odigralo po danu, drugi učenici su nijemo posmatrali brutalno premlaćivanje i niko od njih nije pozvao nikoga od nastavnika ili osoblja škole da pokuša da prekine te nemile scene.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: