Bravo Mika!

Milan Mika Aćimović i Gradski hor Beograd osvojil su dvije zlatne medalje na Horskom festivalu “Majske muzičke svečanosti” u Bijeljini. Najbolje izvedbe imali su u kategorijama duhovna i svetovna muzika za mješovite horove. Premijerno su izveli Aćimovićevu kompoziciju “Svjati Bože”. U takmičarskom dijelu nastupilo je  30 horova i ansambala sa tradicionalnom muzikom, među kojima je i devet dječijih horova.

Organizator 16. Horskog festivala „Majske muzičke svečanosti“  je Srpsko crkveno pjevačko društvo “Srbadija”. Predsjednik žirija je bila Darinka Matić Marović.

Blmojgrad, kontaktirao je Miku preko društvenih mreža i na pitanje dobio odgovor: Kada nastupaš u Banjaluci?

“Ne znam, kad me Pozovu?! 🙂  mislim  da ce moj prvi nastup u BL biti sa benom : Đorđe Miljenović ili kad solo act nešto nekome..0”

Milan Aćimović rođen je prije 35 godina u Banjaluci, gdje je završio Srednju muzičku školu i studirao kompoziciju na Muzičkoj akademiji, a završio master class u Beču za klavir štimera. Veliki trag na njegovo muzičko sazrijevanje, osim nastupa u mnoštvu banjalučkih bendova, ostavilo je i pjevanje u banjalučkom kuturno-umjetničkom društvu “Jedinstvo“.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: