Bravo! Jazavac donio “Grand prix” u Banjaluku

Predstava „Malo blago“ Gradskog pozorišta Jazavac,  pobjednik je 14. Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska”.

„Malo blago“ po tekstu Elen Marfi i u režiji Slađane Kilibarde osvojilo je nagrade u gotovo svim kategorijama.

–              Veliku lisku – Grand prix za najbolju predstavu u cjelini po ocjeni stručnog žirija,

–              Veliku lisku – za najbolju glumicu Slađani Zrnić za ulogu Lane u predstavi “Malo blago” po ocjeni stručnog žirija,

–              Veliku lisku za najbolju predstavu po ocjeni žirija medija,

–              Malu lisku za najbolju glumicu večeri – Nataši Ivančević.

Obrazloženje stručnog žirija:

„VELIKA LISKA ZA NAJBOLJU PREDSTAVU – “Malo blago” Gradskog pozorišta Jazavac iz Banje Luke u režiji Slađanje Kilibarda: Žiri smatra da je od svih prikazanih predstava na ovogodišnjem festivalu predstava Malo blago, iako žanrovski možda ne sasvim u skladu sa onim što se očekuje na festivalu komedije, najcjelovitija predstava koja u sebi objedinjuje čvrstu pozorišnu strukturu, uzbudljivo i emotivno angažovanje na materijalu, vještu upotrebu scenografskih elemenata, ali najviše odličnu glumačku igru i fino tkanje strukture predstave kroz izgradnju uvjerljivih, živih i uzbudljivih likova koji su osnova i najveća vrijednost ove predstave.

VELIKA LISKA ZA NAJBOLJU GLUMICU Slađani Zrnić za ulogu u predstavi “Malo blago” Gradskog pozorišta Jazavac iz Banja Luke: Žiri nagrađuje Slađanu Zrnić za suvereno vladanje glumačkim sredstvima, partnersku igru, brižljivo i studiozno građenje lika, koji varira između komičnog i tragičnog na način da gledalac osjeća kako pred njim stoji istinski živa osoba koja iskreno progovara o svom životu i najintimnijim osjećanjima. Žiri smatra kako je ostvarenje Slađane Zrnić na ovogodišnjoj Liski primjer glumačke zrelosti i snage.“

Nagrade za predstavu “Malo blago”, kao i nagradu za najbolju žensku ulogu ostvarenu u ovoj predstavi, na svečanosti je preuzela glumica Slađana Zrnić: „U ime Gradskog pozorišta Jazavac zahvaljujem se zbog dvije stvari: ovo je nova predstava i naše prvo gostovanje izvan Banja Luke je bilo u Mostaru. Kad primite ovakvu nagradu, to je nešto fenomenalno i za nas i za predstavu. Druga stvar zbog koje se zahvaljujemo je što je ovo velika nagrada. Ove godine Gradsko pozorište Jazavac slavi deset godina rada i ovakve nagrade samo mogu da nam daju vjetar u leđa”.

Po ocjenama publike, najbolja je bila predstava domaćina – Narodnog pozorišta Mostar „Odumiranje međeda” Branka Ćopića u režiji Emira Kapetanovića, s prosječnom ocjenom 9,7, koja je osvojila Veliku mostarsku lisku publike.

Veliku Lisku za najbolju režiju – plaketu „Ahmet Obradović” po odluci stručnog žirija osvojio je Zijah A. Sokolović za predstavu “Demokracija”, tekst i režija: Zijah A. Sokolović. Po ocjeni stručnog žirija, Velika Liska za najboljeg glumca pripala Borku Periću za ulogu Frane u predstavi „Jedan sluga, dva gospodara” Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba u režiji Vite Taufera.

Posebna nagrada stručnog žirija Velika mostarska Liska pripala je Ajli Hamzić, glumici Narodnog pozorišta Mostar.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI