Branka Katić snima seriju u Banjaluci

Glumica Branka Katić vratila se u Srbiju poslije dužeg perioda plodne karijere u Engleskoj i SAD, u ponedjeljak je zvanično postala stalni član Beogradskog dramskog pozorišta.
Urazgovoru za Tanjug kaže da glumac živi za svoju publiku i da bez nje u suštini ne postoji.

Prisustvo Branke Katić u Beogradu izaziva veliku pažnju medija, stručne javnosti, ali i pozorišne publike.

– Sva ljubav koju osjećam i svi ti osmijesi koje dobijam od publike jako mi znače. Na tome sam beskrajno zahvalna – istakla je Katić i naglasila da glumac živi za svoju publiku i da bez nje u suštini ne postoji.

Popularna glumica angažovana je i na seriji “Avokado”, pa se osvrnula i na hiperprodukciju serija u Srbiji.
Nisam producent i samim tim ne znam odakle stiže sav taj novac za realizaciju tih serija u Srbiji. Ono što znam jeste da je najvažnije da je scenario dobar. Kada se to postigne, onda je serija uspješna i sve ima smisla. Ipak, producenti često snimaju što više materijala za jako malo dana i onda kvalitet neminovno uvek trpi – predstavila je svoj stav glumica koja trenutno snima seriju “Avokado” u Banjaluci.

– Beskrajno duhovit scenario za tu seriju napisao je Nikola Pejaković. Osim mene igraju još i Mirjana Karanović, Ljubomir Bandović, Mira Banjac, Jasna Ðuričić. Mislim da ćemo napraviti jednu odličnu, duhovitu i blesavu seriju – zaključila je Branka Katić.

Rad u pozorištu
Bilo je u planu da popularna glumica igra u novom komadu koji se trenutno sprema u BDP – “Divlje meso” Gorana Stefanovskog, u režiji Jagoša Markovića, kao nova članica ovog pozorišta.

Ipak, izašla je iz te podijele, a sada je u pregovorima za neki drugi projekat.

Kako je naglasila, još bira onaj naslov koji će biti najbolji za nju i Beogradsko dramsko pozorište.

Branka Katić se vratila na pozorišnu scenu sa čuvenim komadom “Sumrak bogova” prema antologijskom filmu Lukina Viskontija, u koji je uskočila tokom pandemije, u septembru 2020, nepunih godinu dana nakon zvanične premijere.

– Imala sam veliku sreću da moj povratak teatru poslije toliko vremena bude baš u predstavi “Sumrak bogova” koja je za mene fantastična, gdje igra izuzetna glumačka ekipa. Reditelj te predstave Jagoš Marković, i kolege, kao i cijelo pozorište, učinili su zaista sve da mi pomognu da se što bolje uključim u to scensko djelo – otkrila je Katić, koje je i jedna od zvijezda uspješne hrvatske serije televizijske serije “Novine”.
Imala sam veliku tremu do te mjere da sam na momente sumnjala da li ću to moći i znati, ali onda sam poslije prvog igranja predstave znala da je predamnom jedno široko polje divnih mogućnosti. Svako novo igranje na taj način mi je davalo više sigurnosti i uživanja. Jedva čekam da ponovo igram predstavu, koja će biti u bloku od četiri izvođenja, 30. i 31. marta, kao i 1. i 2. aprila – podijelila je Katić utiske o “uskakanju” u predstavu gotovo u posljednjem trenutku.

Čuveni komad “Bliže” britanskog autora Patrika Marbera ostavio je traga u srcima mnogih ljubitelja pozorišta na sceni “Bojan Stupica” JDP-a, gdje je, prije više od dvije decenije, upravo igrala Katić sa ostatkom značajne ekipe – Branislav Lečić, Vladica Milosavljević i pokojni Nebojša Glogovac.

– Divna sjećanja me vezuju za tu predstavu, predivne kolege su bile u njoj, eto i naš Glogovac. Na žalost, sve što se dešavalo nakon premijere tog komada – NATO bombardovanje, moje snimanje jedne TV serije za BBC u Češkoj, prekinulo je moj dalji rad na “Bliže”. Bilo mi je veoma žao što nisam bila u mogućnosti da i dalje trajem u toj predstavi – sa sjetom priča o tom periodu prije više od dvije decenije.

Novi filmski projekat
Branka Katić će postati dio jednog važnog projekta uskoro. Riječ je o novom filmu dramskog pisca Dušana Kovačevića – “Nije loše biti čovjek”.

– Divni autor Kovačević ovog puta nije samo scenarista filma već i reditelj ostvarenja “Nije loše biti čovjek”. Bilo mi je uživanje raditi sa izvanrednim glumcima, posebno jer je sama priča neobična. Scenario je do te mjere nesvakidašnji da se u jednom trenutku iznenada mijenja prvobitni žanr – izjavila je Katić, koja prvi put sarađuje sa Kovačevićem.

Cijenjena glumica kaže da ju je koleginica Hristina Popović sve vrijeme zasmijavala u kadru i van kadra tokom snimanja.
– Sa velikim nestrpljenjem očekujem ovaj film. Nisam imala prilike da ga pogledam, jer Duško želi da film bude kompletno gotov da ga prikaže drugima – istakla je slavna glumica.

Partneri u filmu su Vojin Ćetković, Srđan Žika Todorović, Nenad Jezdić, Milan Lane Gutović, Andrija Milošević, Gordan Kičić, Srđan Timarov, Lena Kovačević, a kompozitor je Momčilo Bajagić Bajaga.

Pandemija i filmska umjetnost
Pandemija je zaustavila čitavu 2020. godinu u pogledu umjetnosti, odnosno filmsku, pozorišnu i muzičku industriju, tako da se visokobudžetni američko-britanski akcioni film “King”s Man” sa Ralfom Fajnsom i dalje odlaže.

– Nevjerovatno je da se već četvrti put pomjera premijera tog filma. Nemam tu veliku ulogu, ali nisam mogla da je odbijem, u pitanju je rola ruske carice. Metju Von je reditelj sa najviše samopouzdanja koje sam u životu vidjela i osjetila, a inače je projekat bio jedna zaista velika mašinerija sa ogromnim budžetom. Jedino sam tako veliki film radila još samo “Državni neprijatelj” Majkla Mena sa Džonijem Depom – objašnjava glumica, koja je igrala i u holivudskom hitu o super junacima “Kapetan Amerika: Zimski vojnik” (2014).

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: