Božo Vrećo 26. jula na Kastelu

Božo Vrećo, jedan od najzanimljivijih interpretatora sevdaha novijeg doba, održaće solistički koncert u Banjaluci, 26. jula na tvrđavi Kastel, s početkom u 21 sat.
Umjetnik, interpretator i autor sevdalinki, tokom posljednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već i evropska i svjetska muzička senzacija. New York Times je ovog lirskog tenora nedavno okarakterisao kao „Čovjeka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše“, odredivši ga kao sinonim potpune slobode.

Muško-ženska dualnost Bože Vreće, iz koje proizlazi posebna dramatičnost i virtuoznost, čini njegovu a capella interpretaciju sevdalinki istinskim emotivnim doživljajem.  Nakon četiri uspješna albuma, svestrani umjetnik i autor ove će godine izdati i peti autorski album, na kojem će naglasak biti na spoju sa izuzetnim muzičarima svjetskog glasa.

Malo je reći da je Božo svestrana umjetnička duša, što dokazuje i činjenica da će uskoro izaći i njegova druga autobiografska knjiga. Godina 2018. za ovog pjevača do sada je bila i te kako dinamična i radna- zbog turneje po Njemačkoj, Skandinaviji, Kanadi, Australiji i SAD-u.

Osim ovih, Božo sprema i nekoliko regionalnih solističkih koncerata. Jedan od njih je upravo koncert u Banja Luci 26. jula na tvrđavi Kastel, gdje će uz Božu nastupiti i  sjajni muzičari, od kojih posebno izdvajamo Marka Louisa. Ulaznice za koncert po cijeni od 20 KM mogu se kupiti u sistemu kupikartu.ba te na prodajnom mjestu ispred robne kuće „Boska“.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: