Bosančić: Povucite odluku o poskupljenju parkinga u Banjaluci!

Pozivam gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i Gradsku upravu da povuku odluku o poskupljenju parkinga, koja je najavljena za 15. avgust, poručio je predsjednik Gradskog odbora DEMOS Banjaluka Boran Bosančić.
On je rekao da bi Stanivuković trebalo pažljivo da razmotri odluku o poskupljenju i da preispita njene posljedice na građane, uzimajući u obzir tešku ekonomsku situaciju u kojoj se našao cijeli svijet zbog inflacija i rasta cijena.
Inflacija i rast cijena su realnost s kojom se suočavamo, ali građani su već sada opterećeni povećanjem troškova svakodnevnih životnih potreba i sada im nikako nije potrebno poskupljenje parkinga. Nedavno poskupljenje komunalija dodatno je pogodilo kućne budžete – rekao je Bosančić.

On je podsjetio da je od sredine marta u Banjaluci voda skuplja za 12 odsto, prikupljanje i odvoz otpada za 24 odsto, a grijanje građane košta 19 odsto više nego u ranijem periodu.
Nije tajna da u Banjaluci nedostaje parkinga i da su česte gužve, pogotovo u centru Banjaluke. Međutim, smatram da se taj problem ne rješava tako što će cijena parkinga biti skuplja i do tri puta. Problem parkinga u Banjaluci se može riješiti i sa gradnjom novih parking mjesta, građenjem podzemnih ili garaža sa više spratova, a u kojima bi se mogao parkirati veliki broj automobila – pojasnio je Bosančić.
Predsjednik GO DEMOS Banjaluka Boran Bosančić još jednom je pozvao gradonačelnika i nadležne iz Odjeljenja za inspekcijske poslove i Komunalnu policiju da povuku ovu odluku, jer građanima nije potreban novi udar na džep.

​​​​​​​​Informativna služba

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: