Bosančić poručio da je nedopustivo uvođenje redukcije vode

Nedopustivo je da se tokom ljetnih mjeseci isključuje voda u Dragočaju i drugim prigradskim naseljima, a kada temperatura svaki dan prelazi 30 stepeni, poručio je ovo predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a Banjaluka Boran Bosančić.

Bosančić je rekao da su ga mještani Dragočaja proteklih dana obavijestili da se planira uvođenje redukcije vode u ovom naselju, te je istakao da se ovaj problem mora što prije riješiti.

– Mještani Dragočaja kažu da se prošle godine dešavalo da i po deset dana nemaju vode, te da su mislili da je taj problem riješen. Pozivam rukovodstvo „Vodovoda“ ali i Gradsku upravu Banjaluka da ozbiljno pristupi ovom problemu i da se što prije nađe rješenje kako ne bi došlo do isključenja vode – poručio je Bosančić.

On je dodao da je i iz drugih prigradskih naselja kao što su Kola, Donja Kola i Rekavice dobio žalbe zbog najavljenih redukcija vode.

– Radi se o velikim naseljima gdje živi veliki broj ljudi, zbog čega su zabrinuti za zdravlje. Ne smije se dozvoliti da u 21. vijeku ljudi koji žive u glavnom gradu Republike Srpske, vodu moraju skupljati u kanistere i flaše – naglasio je Boran Bosančić.
Kaže da je pohvalno što su uvedeni besplatni priključci za vodu, ali to mora i da prati izgradnja vodovodne mreže i usavršavanje postojećih vodovodnih sistema kako ne bismo imali priključke bez vode.

Demos

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: