Borac dovodi igrače i plaća dugove

Nakon dobijanja licence i Nemanja Janičić je postao novi igrač crveno-plavih, a uprava Borca objelodanila je rezultate nedavno održane donatorske večeri.

FK Borac je objavio da je prikupljeno 335.790 KM, od toga 160,000 KM su donacije, 166,990 su prihodi od privrede, a od personalizovanih stolica 8,800 KM. Od tih sredstava klub je u zadnjih nekoliko dana ispaltio oko 320 000 KM prispjelih obaveza, od kojih 120,000 za licencu, 90 000 na igrače koji su pojačali klub u ovom i zimskom prelaznom roku, 25 000 KM su iznosili troškovi donatorske večeri, a 40 000 je uplaćeno za pripreme na Zlatiboru.

Klub nikad ranije nije dobio licencu za takmičenje u Premijer ligi. Dvije trećine dugova prema igračima su isplaćeni. Ostali su neki dugovi prema igračima i trenerima, kao što su Željko Đokić, Bojan Macanović te Aleksandar Janjić.Iz Borca poručuju da će ih isplatiti do novembra, jer tad već počinju pripreme za sticanje licence za evropske kupove. U klubu ne kriju da postoje obaveze prema zaposlenima i dobavljačima, ali i da su igrači dobili majsku platu. Iz Borca najavljuju i skorije rješavanje poreskih dugova, odnosno duga prema Elktrokrajini koji iznosi 2,1 milion KM. Od 1.7 kreće reprogram, klub će plaćati glavnicu od 800 000 KM, a kamata će se otpisati po uplati posljednje rate glavnice.

Treći sponzor FK Borac za novu sezonu je kompanija Elnos.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI