Bonus od 15 gigabajta mjesečno studentima i srednjoškolcima bez interneta

 

Kako bi u situaciji borbe sa epidemijom virusa korona obezbijedili neophodan pristup internetu đacima i studentima, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević sastao se sa generalnim direktorom Mtela Markom Lopičićem i saradnicima, kako bi u saradnji sa ovom kompanijom obezbijedili internet za sve u obrazovnom sistemu.

Na sastanku, na kojem su prisustvovali i izvršni direktor za tehniku Miodrag Vojinović i izvršni direktor za marketing i prodaju Radmila Bojanić, zaključeno je da je u ovom trenutku važno pružiti mogućnost svim učenicima i studentima pristup internetu, kako bi se obrazovni proces u vanrednoj situaciji ipak mogao provoditi.

S tim u vezi, svim korisnicima mobilne telefonije Mtel će omogućiti besplatan pristup sajtu www.rtrs.tv, kako bi učenici osnovnih škola mogli pratiti nastavu i gledati ponovno sadržaj koji su eventualno propustili.

Kako bi se i svim srednjoškolcima i studentima omogućio pristup internetu za potrebe onlajn nastave, na sastanku je dogovoreno da će Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo i Ministarstva prosvjete i kulture, dostaviti informacije o srednjoškolcima i studentima koji nemaju pristup internetu, a kompanija Mtel će im dodijeliti bonus od 15 GB saobraćaja mjesečno, bez naknade, do kraja školske godine.

Pored navedenog, kompanija Mtel će i svim univerzitetskim kliničkim centrima, te svim domovima zdravlja i bolnicama u Republici Srpskoj, JZU Institutu za javno zdravstvo i Republičkoj upravi za inspekcijske poslove Republike Srpske, povećati pristup internetu – duplo, tamo gdje to tehnički uslovi dozvoljavaju. Ova odluka se odnosi i na sva zavisna društva kompanije Mtel, odnosno i na korisnike Mtel-a, Blicnet-a, Telrad Net-a i Elta-kabela.

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo će i u narednom periodu komunicirati sa kompanijom Mtel, kao i sa svim ostalim privrednim subjektima koji u ovom trenutku mogu da doprinesu i pomognu oblasti obrazovanja u vanrednim uslovima.

Izvor: Mondo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: