Bojić izašao iz pritvora, iza ponoći i Zeljković

Iz pritvora je izašao u 17.25 časova, a iza ponoći ćeliju će napustiti i Branislav Zeljković.

Direktor firme “Procontrol” Slavko Bojić, koji je pod istragom zbog zloupotreba u aferi “Korona ugovori” nakon pet mjeseci je pušten iz pritvora Kazneno-popravnog zavoda Banjaluka.

Bojić je u 17.25 časova napustio zatvor “Tunjice” nakon što mu je formalno istekla mjera pritvora koju mu je odredio Okružni sud u Banjaluci.

Ispred KPZ Tunjice dočekali su ga porodica i branioci Dragan Tolimir i Aleksandar Jokić. Tolimir je za portal UNA TV izjavio da sada očekuje da Tužilaštvo radi istragu.

“Najvažnije je da je izašao i da nema nikakvih uslova i ograničenja. On je slobodan. Zdravstveno stanje mu je loše i ja sam mu rekao da se obrati svojim ljekarima u Njemačkoj”, rekao je Tolimir.

Poslije ponoći zatvor će napustiti i nekadašnji direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković. Obojica su pod istragom Republičkog javnog tužilaštva RS zbog sumnje da su počinili krivična djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja.

Na teret im se stavlja da su, koristeći vanrednu situaciju izazvanu pandemijom virusa korona, zajedno i po prethodnom dogovoru, prilikom provođenja postupaka javnih nabavki medicinske opreme oštetili budžet Republike Srpske za više od 790.000 maraka.

Radilo se o nabavci zaštitnih odjela i maski, kojima su višestruku uvećavali cijene, a navodno nisu bile za medicinsku upotrebu, niti su pružale odgovarajuću zaštitu od virusa. Istraga je proširena i na druge javne nabavke, poput termalnih kamera.

Osim Zeljkovića i Bojića u ovom predmetu osumnjičeni su još i direktor “Promedinga” Dragan Dubravac, direktor agencije “Travel for fun” Saša Marković, zatim direktor dobojske bolnice Mladen Gajić i vlasnik firme ”A.R.M.S. sistemi” Vladimir Vuletić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: