Biciklistički ultramaraton od 10. do 15. juna

Banja Luka će u periodu od 10. do 15. juna 2022. godine četrvrti put uzastopno biti domaćin biciklističkog ultramaratona “B-HARD Ultra Race & Brevet”, u kojem će učešće uzeti 90-ak biciklista iz svih zemalja Evrope, ali i Bliskog Istoka i Južne Amerike.

– Ruta dužine 1200 km i 14000 m visinske razlike, za koju učesnici na raspolaganju imaju 90 časova, provešće ih kroz najljepše i najvažnije domaće turističke destinacije, prije povratka u Banju Luku na cilj vožnje – naveli su iz Centra za bolji kvalitet života – Živimo bolje, te dodali da pored navedene rute, na raspolaganju su i kraće, ali ništa manje zahtjevne rute u dužinama od 600 i 220 km, kao i posebna promotivna vožnja za žene, u dužini od 120 km.

Organizatori su najavili da će trka zvanično startovati 11. juna u 5 časova ujutro, dok će dan prije starta ultramaratona, odnosno 10. juna sa početkom u 17.30 časova na Trgu Krajine biti upriličeno druženje s učesnicima, kao i velika gradska biciklijada za sve uzraste i profile biciklista. Dođite da zajedno poželimo dobrodošlicu našim gostima.

– Još jedna zanimljivnost je i to da će tok ultramaratonske vožnje biti moguće pratiti satelitski putem linka https://www.followmychallenge.com/live/bhard22/, a biće veoma zanimljivo vidjeti da li će neko uspjeti da nadmaši rezultat prošlogodišnjeg najbržeg učesnika, Ulrih Bartolmosa iz Njemačke, koji je veoma zahtjevnu rutu od 1200 km prešao za samo 51 čas i 15 minuta – kazali su iz Centra.

Više informacija o ovoj jedinstvenoj manifestaciji možete pronaći na veb sajtu manifestacije – http://www.bhardultrarace.com

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI