Bespovratna sredstva odobrena za 1.141 poljoprivrednog proizvođača i prerađivača

Objavljena rang lista poljoprivrednih proizvođača kojim su odobrena bespovratna sredstva u okviru drugog kruga Programa podrške Vlade Mađarske privredi Republike Srpske

Bespovratna sredstva za nabavku mehanizacije, opreme i alata u okviru Javnog poziva BTP-23 odobrena su za 1.141 poljoprivrednog proizvođača i prerađivača u Republici Srpskoj i Brčko distriktu. Odobreno je ukupno 17.831.095,18 EUR bespovratnih sredstava za nabavke ukupne vrijednosti od 27.973.254,49 EUR, uz sopstveno učešće poljoprivrednika od 8.417.479,41 EUR. Navedena sredstva odobrena su prema rang listi najuspješnijih prijava, a u skladu s trenutno važečim Ugovorom o grantu između Fondacije i CED-a, organizacije Vlade Mađarske koja je grantovski sponzor i partner Fondacije u realizaciji Programa podrške.

Dodatno, za 394 poljoprivredna proizvođača i prerađivača koji su ispunili uslove Javnog poziva, ali su na rang listi ocjenjivanja ostvarili manji broj bodova, bespovratna sredstva odobrena su uslovno, a realizacija navedenih projekata zavisi od eventualnog formalnog odobrenja dodatnih bespovratnih sredstava CED-u i Fondaciji.

Rang lista je objavljena na zvaničnoj internet stranici Fondacije za održivi razvoj „Progressus“ www.forsrpska.org, a poljoprivrednici kojim su odobrena bespovratna sredstva već od dana objavljivanja rang liste mogu potpisati ugovor s Fondacijom, te početi realizaciju odobrenih nabavki u okviru Programa podrške BTP-23.

Sve detaljne informacije o predstojećim obavezama korisnika koji žele iskoristiti pravo na odobrena bespovratna sredstva, te rokovima za realizaciju projekata su na zvaničnoj internet stranici Fondacije.

Više informacija na [email protected] ili na 051/264-820.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: