Besplatni treninzi za djecu, poziv za difovce

Grad Banja Luka raspisao je javni poziv za izbor nastavnika u realizaciji projekta  “Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije“ u školskoj 2019/2020. godini. Na javni poziv se mogu prijaviti profesori fizičkog vaspitanja i sporta bez radnog iskustva u struci, nezaposleni profesori fizičkog vaspitanja i sporta, kao i zaposleni profesori fizičkog vaspitanja i sporta koji rade u osnovnim ili srednjim školama u Banjoj Luci.

Ove godine, u fokusu će biti učenici uzrasta od II do V razreda koji učestvuju u izabranim sportskim sekcijama. U projekat se uvode nezaposleni i zaposleni profesori fizičkog vaspitanja i sporta zbog činjenice da nema dovoljnog broja profesora koji nemaju položen stručni ispit, te iz toga razloga projekat se ne bi mogao sprovoditi u većini osnovnih škola. Sa druge strane, angažovanjem nezaposlenih i zaposlenih profesora dobijamo stručniji kadar koji će raditi sa učenicima – kaže Dragan Banjac, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport,.

Banjac dodaje da je, tokom prethodne školske godine, Grad Banja Luka pokrenuo jedinstven projekat pod nazivom „Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije“, odnosno omogućio učenicima uzrasta od od II do V razreda dodatni broj besplatnih sportskih sekcija kroz izabranu sportsku aktivnost u svim osnovnim školama našeg grada.

U prošloj školskoj godini, kroz ovaj projekat je prošlo više od 1.600 djece u banjalučkim osnovnim školama. Realizacijom projekta, osnovcima je omogućeno da kroz povećan broj izabranih sportskih aktivnosti budu fizički aktivni tokom čitave školske godine, te da se bave sportom prema svojim afinitetima i sposobnostima – ističe Banjac.

Javni poziv je otvoren do 23. avgusta ove godine, a poziv i prijavne obrazce možete pogledati i preuzeti ovdje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI