Besplatna škola za trudnice

U toku je prikupljanje prijava za 30. ciklus Caritasove Škole za trudnice koja se održava u prostorijama Socijalno-edukativnog centra. Naredni ciklus počinje u petak, 05.10.2018. godine, u 18:00 h, kada će se održati prvi čas. Svi zainteresovani budući roditelji mogu se prijaviti  na  broj  telefona  051/300-890  ili  mail-om  na  [email protected],  te  putem

Facebook stranice Centra za život i obitelj.

Škola za trudnice održava se od 2010. godine, te je do sada Školu pohađalo 705 budućih majki. Jedan od ciljeva Škole je i veća uključenost budućih očeva koji su često izostavljeni kada se radi o informisanju o trudnoći i roditeljstvu, te ih ohrabrujemo da nam se priključe. Program se sastoji od tri cjeline: trudnoća, porod, te prvi dani s bebom. Jedan ciklus Škole traje 2,5 mjeseca (10 susreta, jedan susret sedmično). Program Škole za trudnice omogućuje budućim roditeljima razvijanje produktivnog partnerskog odnosa, razumijevanja i saradnje, te pruža pripremu za porod kako bi se smanjio strah, lakše savladala bol, te razvila pozitivna saradnja s medicinskim osobljem radi što ugodnijeg boravka u bolnici. Kroz usvajanje znanja i iskustava Škola priprema buduće roditelje i za uobičajene situacije koje ih čekaju u prvim danima s bebom. Predavači su stručnjaci iz oblasti ginekologije, pedijatrije, psihologije, fizioterapije, te babice i patronažne sestre.

Radimo sa manjom grupom i broj mjesta je ograničen, te preporučujemo zainteresovanima da osiguraju svoje mjesto na vrijeme.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: