Besplatna radionica programiranja za djecu

JSU Kliker škola programiranja u Banjaluci po drugi put organizuje info veče i besplatne radionice programiranja za djecu.

Radionice počinju 12. i 13. septembra na kojima će djeci biti prezentovano šta će raditi kroz kodiranje, dok će roditelji ujedno imati priliku da se upoznaju sa značajem projekta, predavačima i načinom izvođenja nastave.

Želja svakog roditelja sigurno jeste da svom djetetu obezbijedi perspetkivnu i sigurnu budućnost. Upoznati sa stanjem u svijetu, naročito na našim prostorima, znamo da donositi odluke o zanimanjima i samoj budućnosti nije nimalo lako.

Srećom, postoji nekoliko industrija i zanimanja u kojima se pruža ta perspektiva.

Jedna od najpopularnijih industrija svakako je IT. Uzevši u obzir ogromnu tendenciju rasta, tržište i statistiku, nije teško zaključiti da će upravo ova industrija biti dominantna i u narednih nekoliko decenija.

Problem sa našim obrazovnim sistemom jeste neprilagođenost modernom svijetu edukacije, koji iz godine u godinu napreduje i mijenja svoju formu.
Da bi vaša djeca išla u korak sa svijetom, obrazovanjem i prilikama za svijetlu budućnost,

IT industrija i svijet programiranja predstavljaju odličan prvi korak.

Roditelji, nemojte imati strah od računara!
Računari nisu samo “igrice”. Uz dobro usmjeravanje vaše dijete može postići mnogo toga, uživajući u onome čime se bavi.

Ujedno, dok uče da programiraju, djeca takođe stiču važne vještine koje nisu bitne samo za programiranje. Timski rad, logičke sposobnosti i kreativnost korisne su u svakoj sferi života.

Kliker škola programiranja za djecu pokretač je inicijative da se ovakva prilika pruži djeci i mladima u Banjaluci. Banjalučki Kliker je već uveo preko 20 klinaca u svijet programiranja i naučio kako da svoje ideje pretvore u aplikacije, igrice i web sajtove.

  1. septembra organizovane su dvije radionice.

Prva radionica sa početkom u 18h za djecu uzrasta od 7 do 10 godina, imaju mogućnost da kroz programski jezik Scratch uče kako praviti igrice i animacije.

Nakon toga, u 20h radionica App Inventor namijenjena djeci od 11 do 15 godina, gdje uče kako praviti aplikacije i igre za pametne telefone.

  1. Septembra sa početkom u 19h organizovana je radionica za Web programiranje, gdje djeca uzrasta od 13 do 16 godina uče kako napraviti svoj prvi web sajt.

Broj mjesta na svakoj radionici je ograničen.

Ova tema je mnogima važna, ali nažalost nemamo dovoljan broj IT edukacija za najmlađe, stoga je veliko interesovanje za same kursve sasvim očekivano.

Prijave za info veče i kurseve otvorene su do popune mjesta, a vaše mjesto možete rezervisati na sajtu Kliker Banja Luka www.jsu.io/kliker, gdje vas čeka više detalja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: