Besplatna radionica/Holistički pristup trudnoći i vantjelesnoj oplodnji

Savremeni način života, svakodnevne stresne situacije, borba za egzistenciju doveli su do činjenice da se svaka šesta osoba u svijetu danas suočava sa problemom neplodnosti, kako je nedavno objavila Svjetska zdravstvena organizacija.
To je uslovilo potrebu za potpuno novim pristupom pitanjima reproduktivnog zdravlja, planiranja i vođenja trudnoće i vantjelesne oplodnje.
Konkretne odgovore na ova pitanja nudi upravo holistički pristup koji potiče još od Hipokrata. Savremena medicina često ide u razmatranje izolovanog poremećaja, zanemarujući koliko je bitna cjelina. Holistički pristup podrazumijeva sagledavanje pacijenta kao cjeline, što znači jedinstvo fizičkog, psihološkog, socijalnog i emotivnog statusa. Priprema za trudnoću je ista i kada je riječ o prirodnoj trudnoći ili procesu vantjelesne oplodnje, samo se razlikuje put u odnosu na medicinske nalaze ili psihološke razloge.

Dan za Vas – Holistički pristup trudnoći i vantjelesnoj oplodnji će pružiti odgovore na pitanja koje često čujemo od pacijenata
– Kako da pripremite organizam za trudnoću?
– U kojoj mjeri hormonalni balans i kilaža utiču na začeće?
– Postoje li fizičke vježbe koje mogu da doprinesu uravnoteženju rada hormona?
– Kako prevazići stresne i neprijatne situacije i zadržati psihološku stabilnost? Kako se suočiti sa prirodnim emocijama kao što su strah i neizvjesnost tako da ne utiču na zdravlje, kvalitet života i odnose sa drugima?
– Zašto je disanje izuzetno značajno za opuštanje i regulisanje rada hormona i kako izgledaju praktične vježbe disanja?
– Može li kvantna medicina pomoći u rješavanju problema sa začećem i na koji način?
– Koje namirnice pomažu kada planiramo začeće, kako ostvariti i zadržati optimalnu težinu i kakva je uloga nutrigenetike – kako da podstaknemo dobre gene i neutrališemo one loše? Kako izgleda savršeno izbalansiran obrok? Koje su najveće zablude u vezi sa pravilnom ishranom?
Predavanja će, ispred Zdravstvene ustanove „Medio-S“, održati Prof. dr Sanja Sibinčić, specijalista ginekologije i akušerstva – reproduktivni ginekolog, prim. mr sci. dr Vesna Ćurić, ginekolog, Mr.sci dr Sanja Lukač psiholog i Đorđe Pejić nutricionista. Predavač iz „Holistic centra“ je dr Slavica Stefanović, a ispred „Life centra“ BODY & SOUL CONCEPT za predavanje i praktične vježbe zadužena Dragana Jovanović.
Dan za Vas je jedinstven i prepoznatljiv događaj, koji promoviše lični razvoj i zdravlje žena. Osnivač i idejni tvorac je Dragana Jovanović, lider na području ličnog razvoja, sinonim autentičnosti i pozitivne energije, balansa i života bez stresa. Za posljednjih 10 godina organizovala je 30 puta Dan za Vas, gdje je aktivno učestvovalo više od 10.000 žena.

Tokom cjelodnevnog programa (10:00-15:00), razmjenjivaće se interaktivni sadržaji, predavanja, vježbe, uz dovoljno vremena da se učesnice upoznaju sa proizvodima sponzora.

Cilj i smisao ove besplatne radionice je da obezbijedi sve informacije onima koji planiraju začeće i potomstvo, pa vas molimo da putem vaših medija informaciju o održavanju ove radionice podijelite sa vašim čitaocima i gledaocima, koji će imati priliku da u direktnoj komunikaciji sa predavačima dobiju odgovore na sva pitanja i dileme.

U mogućnosti smo da do početka događaja (20.05.) obezbijedimo intervju sa predačima po svim pitanjima i temama koja bude vašu pažnju i interesovanje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: