Bend “Sergio Lounge” pobjednik XI Demofesta

Bend “Sergio Lounge” iz Beograda pobjednik je 11. Demofesta, festivala demo bendova, održanog od 20. do 22. jula u Banjaluci.

Ovaj bend je nagrađen profesionalnim snimanjem i produkcijom albuma u iznosu od 3.500 evra, a podsjetimo da je ovaj uspjeh uslijedio nakon trijumfa na Bunt rok festivalu.

Sergio Lounge je alter-ego beogradskog autora i muzičara Srđana Popova. Svojim muzičkim i vizuelnim stilom spaja različite elemente savremene i retro kulture u jedinstvenu pojavu na regionalnoj sceni, koja je upečatljiva na prvi pogled i na prvo slušanje.

Najočigledniji iskorak od norme jeste velika šarena tastatura koju koristi kao instrument. Tastatura je svirački najpribližnija keytaru, ali nosi i svoje specifične karakteristike, koje je sam usavršavao vremenom i načinio je pravim muzičkim instrumentom.

 

Sergio Lounge je šaljiv, zabavan i sa dozom auto-ironije, ali ipak i više od toga. Svojom muzikom, koja je pretežno instrumentalna, poigrava se sa muzičkim žanrovima i šablonima. Od septembra 2017. godine Srđan Popov nastupa sa bendom kog čine Pavle Popov – gitara, Kosta Jovanović – bas gitara i David Armuš – bubnjevi.

Drugo mjesto na Demofestu i oprema u vrijednosti 2.000 evra pripala je bendu “Vin Triste”, takođe iz Beograda, dok je treća nagrada, 1.000 evra za binsku opremu, uručena zagrebačkom ” Fire in Cairo”.

Lista pobjednika

 1. – KJHCB (Travnik, BiH)
 2. – Prophaganda (Zagreb, Hrvatska)
 3. – Threesome (Beograd, Srbija)
 4. – Plišani mališan (Gornji Milanovac, Srbija)
 5. – Neuro (Banjaluka, BiH)
 6. – M.O.R.T. (Sinj, Hrvatska)
 7. – Hulahoop (Kamnik, Slovenija)
 8. – Nord (Rijeka, Hrvatska)
 9. – Seine (Varaždin/Zagreb, Hrvatska)
 10. – Slonz (Šabac, Srbija)
 11. – Sergio Lounge (Beograd, Srbija)

Izvor: Srpskainfo.com

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: