Bemin Foto konkurs/Nagrade od po 500 KM osvojili Gavrić i Šolaja

Fotografija Darka Gavrića, “Skakači sa Suturlije”, proglašena je najboljom na konkursu koji je organizovala Tvornica obuće Bema na temu “‘Ljeto na Vrbasu i Suturliji kroz fotografiju”. Gavrić je prema mišljenju žirija kojim je predsjedavao Vladimir Simić, uz Jovanu Miljević i Igora Požgaja svojom fotografijom uhvatio trenutak “odrastanja” na obalama banjalučkih rijeka.

Fotografija “Skakača na Suturliji” iako uslikana prije nekoliko dana, je bezvremenska, mogla je nastati i prije 30 godina. Uhvaćeni trenutak kada se tinejdžeri jedan drugom “dokazuju” pomjeranjem visinske granice skoka, je vječan i nesumnjivo budi sjetu kod mnogih generacija u Banjaluci, rekao je jedan od članova žirija Igor Požgaj.

Specijalna nagrada žirija dodijeljena je za fotografiju “Odisej Vrbaski” univerzitetskog profesora Miloša Šolaje. Naime na fotografiji je simbol Banjaluke i Vrbasa čamac Dajak kojim upravlja profesor Vojislav Alvir autor knjige „Dajak čamac – simbol Vrbasa i Banjaluke“.

Nagrade u vrijednosti od po 500 KM i parom cipela, Darku Gavriću i Milošu Šolaji uručiće Marinko Umičević tehnički direktor TO Bema koji je i inicijator ovog foto konkursa na koji je pristiglo više od 100 fotografija.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: