Bema zatvorena, radnicima plata redovna

Poštovani,
vjerujem da ste već upoznati sa činjenicom da je prethodni period bio prilično turbulentan za Tvornicu obuće BEMA, koja zapošljava 1200 radnika u Banjaluci i Mrkonjić Gradu, a koja je jedan od značajnih faktora privrede u Republici Srpskoj.

BEMA je prethodni period obavljala svoju djelatnost redovno uz čitav set preventivnih mjera, za koje sam se lično pobrinuo, radi zdravlja mojih radnika ali i kolektivnog zdravlja. Nažalost, našli smo se u centru političke i medijske hajke, sa ciljem da se TO BEMA zatvori. Upoznati smo svi sa činjenicom da ostale fabrike, sa takođe prilično velikim brojem radnika, nastavljaju svoju proizvodnju poštujući mjere prevencije.

TO BEMA do sada nije dobila niti jedno formalno i pisano rješenje da se zatvori, a zatvorio sam svojom voljom, nakon što se potvrdilo da imamo 2 zaražene radnice, koje se nisu zarazile u TO BEMA, no van prostorija firme.

Kao rukovodilac jedne ovakve firme sam trenutno suočen sa brojnim izazovima. Za mjesec mart ću svim radnicima uredno uplatiti platu, i doprinose koje u dan plaćamo bez kašnjenja, već godinama. S druge strane se nalazim u nemogućoj situaciji, obzirom da u aprilu TO BEMA neće raditi 20 od 30 dana, a potrebno je da isplatimo plate za 1200 radnika.

Uputio sam dopise Predsjedniku Vlade Republike Srpske, Ministru privrede i preduzetništa i Glavnom štabu za vanredne situacije gdje tražim konkretno očitovanje po pitanju privrede i TO BEMA. Potpuno racionalno želim da zadržimo sve naše radnike i da im isplatimo plate, no potrebno je da znam na koji konkretan način mogu da očekujem pomoć od Vlade Republike Srpske, nadležnog Ministarstva ili Fonda solidarnosti.

Insistiram na konkretnim mjerama podrške, zvaničnom očitovanju o daljem radu firme u uslovima pandemije kako bi se BEMA ogradila od ataka kojem je izložena i kako bismo bili zaštićeni.

S poštovanjem,
Marinko Umičević

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI