TO Bema i u teškim vremenima nastavlja sa radom, mjere predostrožnosti na visokom nivou

Ovim putem želim da se zahvalim srpskom članu Predsjedništva, gospodinu Dodiku na podršci koju nam je jedino on uputio. Tvornica obuće Bema će učiniti sve da zadrži radna mjesta.

Mjere koje sam uveo u fabrici a u cilju zaštite radnika na ulazu u Bemu su slijedeće:

  • mjerenje temperature, dezinfekcija obuće i ruku
  • na ulazu u restoran se vrši dezinfekcija obuće i ruku
  • u svim toaletima stoje tečni sapun, a od sutra uvodimo i sušače za ruke
  • u restoranu za stolovima za četvoro sjedi po dvoje radnika i svaki radnik uz obrok dobija i čaj od šipka
  • svaki radnik ima više komada pamučnih maski da ih može prati, te na radnom mjestu mora nositi masku kao i u autobusima kojima idu kući
  • svaki dan se vrši dezinfekcija fabrike, a vikendom se radi generalna dezinfekcija.

Mislim da je to i više nego što su uradile i mnoge zdravstvene institucije, ali bez velike discipline i podrške nadležnih institucija uvijek postoji opasnost da se neko inficira korona virusom.

Moram da se osvrnem i na nemili događaj koji se dogodio ispred naše fabrike, pa smo tako angažovali advokatski tim koji se bavi napadom na radnika našeg obezbjeđenja i koji priprema optužnicu. Angažovali smo i tim koji prati lažne profile na facebooku, a protiv kojih ćemo takođe pokrenuti tužbu.

Mi nastavljamo sa svojim radom, vidjećemo do kada, ali neće nas ugasiti dripci i hohštapleri. Najveća prijetnja nam je nedostatak repromaterijala koji je sve vidljiviji.

Na kraju, uz svo poštovanje prema medicinskom osoblju i aplauze koje im svako veče dajemo u znak podrške, ja dajem aplauz svim radnicima koji rade u ovakvim vremenima jer oni pune budžet da bi ti doktori, nastavnici i policajci imali platu.

Pogotovo dajem aplauz svojim radnicima u Bemi zbog njihovog odnosa prema firmi, gdje su mnogi shvatili da je ovo njihova prva kuća i zato im odajem priznanje.

 

 

Marinko Umičević

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: