Bema nagradila pobjednike foto konkursa “Banjaluka zimi”!

Prva nagrada u vrijednosti od 500 KM otišla je u ruke mladog i talentovanog banjalučkog fotografa Aleksandra Čavića.  Ovaj mladi, ali već priznati fotograf zaustavio je vrijeme i sniježne pahuljice u “Parkiću”. Jednoglasnom odlukom žirija u sastavu Vladimir Simić, Igor Požgaj, Marija Umičević i Jovana Miljević, Čavićeva fotografija osvojila je prvu nagradu na konkrsu za najbolju fotografiju na temu “Zima u Banjaluci”, a sliljede ga fotografi, Tihomir Stanić i Dragan Prole.

Galerija:

Drago mi je što sam u svom gradu osvojio ovu nagradu i to u tako teškoj konkurenciji. Poznajem Tihomira Stanića odličnog fotografa, a za Prole Dragana znaju svi koji se bave ili su se bavili fotografijom u BiH ali i svijetu. Zahvaljujem se inicijatoru i pokrovitelju ovog konkursa, Marinku Umičeviću, što i na ovaj način promoviše naš grad ali i fotografsku umjetnost, rekao je Aleksandar Čavić nakon preuzimanja nagrade.


Drugo mjesto i nagrada od 300 KM  pripalo je Tihomiru Staniću za fotografiju “Veliko brdo, otac i sin”,  a treće mjesto i nagradu od 200 KM osvojio je Dragan Prole za fotografiju “Zimski fenomen”.

Marinko Umičević uručio je nagrade fotografima i poželio im uspješan rad u kako reče “Beminim cipelama”. Svi nagrađeni fotografi Bemu su napustili sa parom novih cipela poklonom ove banjalučke tvornice.

Raspisivanje narednog konkursa za najbolju fotografiju pod pokroviteljstvom TO Bema i Marinka Umičevića planirano je već za nekoliko dana. Ovaj put tema konkursa će da bude “Proljeće u Banjaluci”. Detalji i propozicije konkursa biće naknadno objavljene.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: