Bema nagradila najbolje fotografe, prva nagrada 500 KM

“Još uvijek sanjam” autora Saša Knežić proglašena je za najbolju fotografiju na konkursu koji je organizovala TO Bema na temu „Proljeće u Banjaluci“. Marinko Umičević idejni tvorac i pokretač akcije, Knežića je nagradio sa 500 KM i parom cipela. Fotografija je nastala iznad kanjona Tijesno, a kako kaže Knežić, inspiracija su mu bili mladost, i priroda koje čine savršen spoj ljepote.

„Dugo se bavim fotografijom, ali ovo je prvi put da sam se prijavio na Bemin konkurs. Isprva sam pomislio da je riječ o običnoj namještaljci, ali nakon nekoliko konkursa koji su održani, a prema kvalitetu izabranih fotografija, odlučio sam da se prijavim i nisam se pokajao. Zahvaljuem se prije svega na odličnoj akciji koja promoviše ljepote Banjaluke i naravno jako vrijednoj nagradi i parom Beminih cipela.

Marinko Umičević zahvalio se nagrađenim fotografima i poručio da je ponosan što je akcija fotografisanja Banjaluke  koju je pokrenuo prije dvije godine svakim konkursom sve masovnija i kvalitetnija.
Banjaluka je najljepši grad u kojem žive najljepši ljudi i takve slike treba da idu  iz našeg grada, što mi je i bio glavni motiv kada sam prije dvije godine odlučio da pokrenem foto konkurse. Do sada smo nagradili više od 15 fotografa, a nagrađene fotografije ostaju da Banjaluku kao takvu promovišu širom Republike Srpske i regiona. Posebno mi se svidjela trećerangirana fotografija jer su na njoj tulipani koji nose ime najljepšeg grada, Banjaluke.

Drugo mjesto i nagradu od 300 KM je osvojila Jovana Dejanović. Fotografiju djevojke sa cvjetovima u kosi kaže, namjenski je napravila za konkurs, a ovo joj je drugi put da se prijavila. Nagradu od 300 KM uručio joj je Umičević, a Jovana je sama izabrala cipele iz Bemine prodavnice.

Treće mjesto i nagradu od 200 KM, osvojio je Dragan Grajić koji je i radnik Beme. To je posebno obradovalo, ali i iznenadilo  Umičevića koji kaže da nije ni znao kakvih sve umjetnika ima u kolektivu. Grajić je u prvi plan na svojoj fotografiji kadrirao cvijet tulipan koji nosi ime Banjaluka.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: