Banski dvor večeras u bojama rijetkih bolesti

Grad Banja Luka i ove godine pridružio se brojnim gradovima u obilježavanju Međunarodnog dana rijetkih bolesti, te je Banski dvor večeras osvijetljen posebnim dekorativnim svjetlima.

Gradonačelnik Draško Stanivuković naglasio je kako Banja Luka ima dušu i empatiju, te da osobe sa rijektim bolestima nisu same.

-Oni su naši heroji, a njihove porodice su istinski borci, jer rijetke bolesti utiču i na porodice i prijatelje oboljelih, pa tako i nas kao društvo u cjelini. Upravo zbog toga, mi svakodnevno moramo da podižemo svijest o rijetkim bolestima. Ne prođe ni dan, a da ne pomislim na moju Tacu, koja više nije sa nama i moju dragu Miki, koja se hrabro bori protiv rijetke bolesti, na njihovu majku Snježanu Gajić koja je veliki borac – rekao je gradonačelnik.

Dodao je da je punu podršku licima koja su oboljela od rijetkih bolesti i borbi za njihov bolji položaj Banja Luka je dala i kroz Plaketu „Sestre Gajić“.

Svjetla u na Banskom dvoru predstavljaju simbol izdržljivosti i snage koja vodi rijetke prema boljoj budućnosti, a ovo je dan za podizanje svijesti o preko 6.000 rijetkih bolesti koje pogađaju preko 300 milona ljudi širom svijeta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI