Banjaluko spasi svoje sportiste, status trenera jednog od najtrofejnijih klubova!

Trener Karate kluba ”Energija” Boris Popović, oglasio se na svom Facebook profilu povodom nepravde koja je njegovim takmičarima nanesa odlukom Karate saveza Republike Srpske.

Facebook status prenosimo u cijelosti:

– Juče je grad Banja Luka mogao biti bogatiji za 3 šampiona BiH u karateu i 2 treća mjesta, ali ljudi koji vode Karate savez RS i donose odluke, po svaku cijenu su se potrudili da to spriječe.
U svojim namjerama su uspjeli, medalje nisu došle u Banja Luku, ali jesu u Sarajevo.
Naime do 01.03. kada smo dobili obavještenje od strane Saveza (2 dana pred regionalno takmičenje), ove godine Regionalno prvenstvo nije bilo kvalifikacionog karaktera, što u ovom slučaju podrazumjeva da je potrebno pojaviti se i automatski steći pravo učešća na republičkom i državnom takmičenju. U prevodu plati kotizaciju pojavi se, ako ne možeš raditi nema veze, automatski si plasiran na republičko takmičenje.
To ne bi bio problem da neka od djece nisu bila prehlađena i povrijeđena, za šta imamo dokaz u vidu uredne medicinske dokumentacije. Među njima je bilo i osvajača državnih i balkanskih medalja. Član 6. Takmičarskog pravilnika eksplicitno navodi “osim u posebnim okolnostima”. Ako ovo nisu posebne okolnosti, onda šta je?
Umjesto gospodo iz Saveza da stimulišete takvu djecu Vi im uskraćujete pravo nastupa. Ovakvim postupcima tjerate djecu iz sporta na ulicu.
U petak 20.04. ste donijeli odluku da suspendujete 9 takmičara iz 3 banjalučka kluba i striktno im zabranite nastup na Državnom prvenstvu. Zahvaljujući ljudima koji iskreno i stručno rade u karate sportu, djeca su ipak nastupila.
Zahvaljujem se ljudima iz Karate saveza Federacije BiH, posebno gospodinu Admir Zukan i Armin Topalović Ligar, vođi karate kluba “Perfekt” iz Sarajeva koji je primio našu djecu i registrovao za svoj klub (u federaciji Kantonalno prvenstvo nije kvalifikacionog karaktera i nije uslov za državno), a djeca su to opravdala osvojivši 3 zlatne i 2 bronzane medalje i na pravi način pokazala dotičnoj gospodi kakvu su nepravdu htjeli da učine.
Cilj svih nas sportskih radnika trebao bi da bude razvoj sporta i sportista. Bojim se da oni koji vode Savez RS odavno nemaju nikakav cilj te se sapliću o svoje nezakonite i necjelishodne odluke. Podršku mene kao i mnogih drugih su ovim činom u potpunosti izgubili.
Ali, ostavimo kontrolu odluka i radnji Saveza ipak onim stručnijim, stoji u statusu Borisa Popovića.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: