Banjaluko na noge “Srcem za komšiju”

Humanitarna organizacija “Budimo ljudi” na incijativu Duška Tadića, poznatog banjalučkog sportiste, a uz podršku banjalučke “raje” poznate po velikom srcu i humanim djelima, pokreće akciju “Srcem za komšije”.

Cilj ove akcije je da u što kraćem vremenskom roku prikupimo sredstva za sanaciju krova na dvije zgrade u naselju Mejdan/Obilićevo, koje su najviše oštećene u nedavnom nevremenu koje je pogodilo Banja Luku. Stanari ovih zgrada, naše komšije i sugrađani, ostali su za jednu noć bukvalno bez krova nad glavom. Kako nije proglašeno stanje elementarne nepogode oni kao zajednica etažnih vlasnika nemaju pravo na nadoknadu štete od strane Grada Banjaluka, a sami nemaju mogućnosti da isfinansiraju sanaciju krova.

Samo za krov zgrade u Ulici Carice Milice 50 potrebno je 13 760 KM, a da bi radovi započeli odmah potrebno je uplatiti avans koji iznosi 70% od ukupne cijene. Stanari na svom zajedničkom računu imaju svega 2000 KM. U narednim danima predviđaju se padavine, hladno vrijeme, zar ćemo dozvoliti da naše komšije budu izložene na milost i nemilost surovosti vremenskih prilika i neprilika?!?
Cilj nam je pomoći našim komšijama u ove dvije stambene zgrade, ali ukoliko se bude skupilo dovoljno sredstava, u akciju bismo uključili i sanaciju krovova privatnih kuća , porodica slabijeg materijalnog statusa.
Pozivamo sve privrednike našeg grada, institucije, ali i sve naše sugrađane da pokažemo solidarnost sa onima koji zimu i praznike dočekuju bez krova nad glavom.

Naš narod ima jednu izreku, “Pogledaj prvo u komšiju, a potom u sunce”, jer samo oslonjeni jedni na druge možemo prevazići sve poteškoće i nedaće. Budimo ljudi, budimo komšije, budimo svi SRCEM ZA KOMŠIJE!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: