Banjaluka rekordno za Novu godinu

Više od 30.000 Banjalučana i turista iz zemalja regiona prisustvovalo je novogodišnjim koncertima koji su organizovani na Trgu Krajine, ukazuju prve procjene iz banjalučke Policijske uprave. Prema procjenama nadležnih iz PU Banja Luka, najveći broj građana okupio se u novogodišnjoj noći, kad je na Trgu bilo oko 20.000 posjetilaca, i to među njima veliki broj stranih gostiju, dominantno slovenačkih turista


Iz gradske Turističke organizacije naglašavaju da su svi smještajni kapaciteti u gradu bili popunjeni i da se tražila soba više tokom praznika. Po prvi put, prebukiranost kapaciteta je bila tolika da nadležni iz TOBL-a svjedoče da su uoči same novogodišnje noći bili zatrpani molbama turistima koji su došli bez zakazanog smještaja.

Dežurne gradske službe su takođe radile, a iz Odsjeka za poslove civilne zaštite ističu da tokom proslave nije zabilježen nijedan incident i da je sve prošlo u najboljem redu i miru. Registrovani su samo sporadični manji incidenti kao što su bacanje petardi i paljenje kontejnera. Komunalni policajci su bili aktivni, a zabilježene su 183 kontrole tokom praznika. Dežurni ljekari u Služba hitne medicinske pomoći su tokom tri dana praznovanja pregledali ukupno 453 pacijenta, od čega su 85 bile kućne posjete.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI