Banjalučki šampioni to nisu zaslužili! Ignorantski odnos prema finalistima Evrolige

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ trijumfalno je okončao kvalifikacioni turnir „Evrolige 2“ koji je minulog vikenda odigran u Sportskoj dvorani „Borik“ te su na taj način obezbijedili plasman na fajnal-for koji će se od 25. do 28. aprila održati u Italiji, ali i 17. mjesto u Evropi u konkurenciji 3.058 kluba.

– Srećan sam zbog ovog uspjeha za koji su igrači najzaslužniji i na tome im čestitam. Razočaran sam što se na ovoj manifestaciji nije pojavio niko iz Gradske uprave kao ni iz Ministarstva porodice, omladine i sporta. Ako nije mogao načelnik ili ministrica mogao je neko drugi, i to barem na dodjelu priznanja, ali se niko nije pojavio i to me je duboko razočaralo i ogoročen sam na sve njih, ako imaju nešto protiv nas onda to treba i da kažu. Nisu nam ni čestitku uputili na osvojenom prvom mjestu, a to je jedino učinio Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke – naglasio je Marinko Umičević, predsjednik KKI “Vrbas”.


On je potom istakao sljedeće:
– Odajem priznanje prvo sebi te kapitenu Igor Ignjatoviću kao i Željku Aleksiću, jer smo nas trojica obavili najveći posao po pitanju organizacije takmičenja. Zahvalnost dugujemo gospodinu Ljubi Ćubiću u čijem su hotelu bile smještene ekipe kao i ljudima iz hotela „Bosna“. Posebnu zahvalnost upućujem zaposlenim u JUSC „Borik“ na čelu sa gospodinom Manojlom Zrnićem, jer su uradili mnogo više nego što je trebalo kako bi sve prošlo u najboljem redu. Sa te strane mi smo zadovoljni, pogotovo kada se zna da smo za organizaciju dobili čistu desetku. Nama su sada ostali dugovi i vidjećemo kako ćemo to riješiti.


Kapiten Igor Ignjatović takođe nije krio nezadovoljstvo odnosom prema Košarkaškom klubu invalida “Vrbas”.
– Malo je reći da sam razočaran malim brojem ljudi koji su došli da gledaju naše utakmice. Uputili smo bezbroj dopisa i mejlova kako bi „Borik“ bio adekvatno popunjen, ali to se nije desilo. Povrijeđeni smo i lošim odnosom od strane nadležnih institucija Grada Banjaluka i resornog ministarstva Vlade Republike Srpske. I pored toga mi smo osvojili prvo mjesto i ubijeđen sam da nećemo razočarati ni na fajnal-foru u Italiji iako smo od osam ekipa mi jedini amateri – poručio je Ignjatović.
Manojla Zrnić, v.d. direktora JUSC „Borik“ čestitao je svima u KKI “Vrbas” na velikom uspjehu.
– Mi smo samo radili sovoj posao kao i svakog drugog dana. Meni je drago ukoliko smo i mi koji radimo u ustanovi doprinjeli ovom rezultatu i zaista iskrene čestitke našim sportskim prijateljima iz “Vrbasa” sa kojima imamo odličnu saradnju – rekao je Zrnić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: