Banjalučki odbojkaši zahtjevaju smjene u savezu

Banjalučki odbojkaši traže smenu kompletnog rukovodstva Odbojkaškog saveza RS i predstavnika u Odbojkaškog savezu BiH. Smjene traže zbog kako tvrde, katastrofalnih odluka koje su donesene na štetu klubova iz Srpske.

Saopštenje:

Upravni Odbor UOK Banjaluka Volej

Imajući u vidu skandalozne i katastrofalne odluke koje je Upravni odbor Odbojkaškog saveza BiH donio na svojoj sjednici od 16.06.2020. , a koje su dobile podršku predstavnika Odbojkaškog saveza Republike Srpske u tom tijelu, želimo da se obratimo cjelokupnoj sportskoj javnosti.

Odluke koje su donijete (zabrana nastupa u MEVZA ligi, neprijavljivanje klubova za evropska takmičenja) su dovele do toga da tri kluba člana OS RS ne igraju regionalnu ligu, da četiri kluba člana OS RS ne igraju evropske kupove, te da dva kluba iz Republike Srpske ispadaju u niži rang takmičenja. Svakome je jasno da štetu trpe samo klubovi koji dolaze iz sistema OS RS, a to se desilo jer predstavnici Republike Srpske u Upravnom odboru OS BiH (Milutin Popović, Đorđe Likić, Esad Omerhodžić i Rade Baralić) nisu uradili ništa na tome da zaštite svoje klubove, koji su ostali prepušteni sami sebi. Imavši ovo u vidu UOK Banjaluka Volej zahtjeva:

Nepozive ostavke članova Upravnog odbora OS BiH koji dolaze iz OS RS
Ostavke kompletnog Upravnog odbora OS RS, uključujući i predsjednika OS RS

Razlog je vidljiv golim okom, a to je nesposobnost u odbrani interesa odbojke u Republici Srpskoj, koja je doživjela težak poraz izazvan nejedinstvom članova UO OS BiH iz Republike Srpske, za šta kompletno rukovodstvo OS RS mora snositi odgovornost jer je ono delegiralo ove ljude da štite naše interese.

Osim toga, apelujemo na resorno Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske da se uključi u rješavanje ove situacije i svojim autoritetom stane u zaštitu klubova u Republici Srpskoj, jer mi se više nemamo kome obratiti.

Odluku o eventualnom učešću u Premijer ligi BiH ćemo donijeti na sjednici Skupštine kluba koja će biti održana u najskorijem mogućem roku. Osim toga, krenućemo u formiranje snažnog fronta sa svim klubovima iz RS koji žele da napravimo OS RS sa ljudima koji će raditi u interesu klubova, koji će biti servis za potrebe klubova i koji će donijeti prosperitet odbojkaškom sportu u cjelini. Rukovodeća garnitura OS RS očigledno nije u stanju da ispuni nijedan od ovih zahtjeva.

S poštovanjem,
Upravni Odbor UOK Banjaluka Volej

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI