Banjalučki muzičar Danilo Vuković- Gadadi objavio novu pjesmu

Poruka moje pjesme „Kod Boga je zapisano (Kosovo je srpsko)” upućena je našem narodu na Kosovu – da nisu i nikada neće ostati sami, da smo uz njih u vječnoj borbi i vjeri koja nas prati kroz život.

Kaže to za „Glas Srpske” mladi banjalučki muzičar Danilo Vuković, koji je pod umjetničkim imenom Gadadi prije nekoliko dana objavio ovu pjesmu koja je izazvala pozitivne reakcije i već ima veliki broj pregleda na „Jutjubu”.

– Ovom pjesmom želio sam i da poručim našem narodu, svim Srbima rasutim po cijelom svijetu, da dijelimo isto pamćenje, ista osjećanja, ponosimo se istim vrijednostima i bole nas iste rane. Ova pjesma je protiv svake vrste nasilja, ona je antiratna, isključivo „naoružana” ljubavlju i vjerom – kaže Danilo koji je, osim što izvodi pjesmu, komponovao muziku (uz malu pomoć oca Đorđa) napisao tekst.

Pjesmu “Kod Boga Je Zapisano (Kosovo je srpsko)” planirao je da objavi na Vidovdan, 28. juna.

– Međutim, zbog trenutne situacije kroz koju prolazi naš narod na Kosovu i Metohiji odlučio sam da je sada pravi trenutak da se čuje ova pjesma kao moja lična, ali i poruka podrške u ime moje generacije – naglašava Danilo.

Kosovo je, kako kaže, za njega ponos, izvorište, duhovni kamen temeljac, simbol slobode, najveća ljubav svakog Srbina, ali i ujedno i najbolnija tačka.

– Zato sam želio da kažem da je Kosovo naša svetinja kojom se ne trguje i da će zauvijek ostati naše! – istakao je Danilo.

Ovaj svestrani mladić, koji, između ostalog, radi na portalu „Glasa Srpske” ističe da je muzika njegova velika ljubav, koja ga prati cijelog života.

– Godinama pišem poeziju i tekstove za pjesme, komponujem, ali aktivno sam počeo da snimam tek posljednjih osam mjeseci – ističe Danilo.

Do sada je objavio nekoliko pjesama – „Savjet”, „Sivilo”, „Ulica vas gleda”…

– Planiram, naravno, i dalje u kontinuitetu da pišem tekstove i da pravim muziku. Neću nikada odustati od svojih snova i ciljeva – poručio je Danilo.

Izvor: Glas Srpske

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI