Banjalučki gimnazijalci obilježili 50 godina mature

Rane razornog zemljotresa još nisu bile zacijelile, a u život je zakoračila 70. generacija banjalučke Gimnazije. Prvi školski čas u vagonu voza “Јugoslovenskih željeznica”, u dvorištu Osnovne škole “Braća Pavlić”.
Pa prelazak u Borik, u montažnu zgradu koja je bila privremeno utočište, dok nije završena prekrasna građevina od fasadne cigle, poklon Sarajeva Banjaluci, u kojoj znanja stiču i današnje generacije gimnazijalaca.
E baš ta generacija ove godine obilježava 50 godina od sticanja srednjoškolske diplome i trenutka kada su se otisnuli u život po fakultetima širom bivše Јugoslavije. Obilježavali su godišnjice tokom proteklih decenija.

Rat je tradiciju okupljanja utihnuo, ali nije ugasio. Pa je produžena ta važna tradicija, sve do ove, jubilarne godišnjice. A ona je drugačija po mnogo čemu. Јer su nekadašnji maturanti razasuti na sve četiri strane svijeta.
Ovog prvog dana juna, mjeseca preokupiranog mirisom lipe, biti nova prilika za sjećanje na bolju prošlost. Okupilo se više od stotinu nekadašnjih maturanata, gdje je održana prozivka bivših đaka ispred Gimnazije, prenosi RTRS.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI