Banjalučki gimnazijalac Aleksandar Bakmaz među najboljim mladim govornicima u BiH

Debatni klub “Gorgije” iz Gimnazije, vratio se sa medaljama sa 21. državnog debatnog takmičenja održanog u Tuzli.

Nakon četiri kvalifikacijske runde u četvrtfinalu su bili Aleksandar Bakmaz i Aleksandar Matić. U velikoj i snažnoj konkurenciji, škola i debatni klub su u ukupnom plasmanu osvojila treće mjesto.

Uvjerljiviji od njih su bili učenici Gazi-husrefbegove medrese iz Sarajeva koji su osvojili prvo, i učenici Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža” Istočno Sarajevo

Naime učenici Aleksandar Bakmaz, Marko Jakšić, Aleksandra Ljepojević, Sofia Miljatović, Aleksandar Matić, plasman su obezbijedili na regionalnom debatnom takmičenju koje je bilo organizovano u Banjaluci.

U pojedinačnoj kategoriji Aleksandar Bakmaz je zauzeo 2. mjesto, ali tu se nije zaustavio ovaj mladi Banjalučanin.

U posebno održanom takmičenju u govorništvu najboljim se pokazao Aleksandar Bakmaz, kojem je ovo bila treća titula sa kojom se okitio u Tuzli.

Maja Macura i Dženneta Hajdarpašić, svojim kreativnim radovima (pisani sastavi, fotografija i video o svom gradu) osvojile su 2. i 3. nagradu.

Trener ali i profesorica Branka Kukić mogla je da bude prezadovoljna nastupom svojih takmičara ili bolje rečeno učenika što nije ni krila prilikom proglašenja pobjednika.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: