Banjalučki fotografi najuspješniji u BiH

U Trebinju su od 26. do 28. oktobra 2018. godine održani 51. Dani fotografije Bosne i Hercegovine čiji je domaćin bio Foto kino klub Trebinje. Na ovogodišnjim Danima fotografije tradicionalno su uručena priznanja najuspješnijim autorima i foto klubovima u prethodnoj godini.

Shodno ostvarenim rezultatima na međunarodnoj sceni, uručena su zvanja Međunarodne federacije za fotografsku umjetnost FIAP.

Umjetničko zvanje AFIAP dobio je Siniša Plavšić. Umjetnički savjet Asocijacije za umjetničku fotografiju u Bosni i Hercegovini dodjelio je Leonu Bijeliću zvanje fotograf I klase.

Za najuspješniji foto klub u Bosni i Hercegovini u 2017. godini proglašen je Univerzitetski foto kino klub iz Banjaluke. Na listi 10 najuspješnijih autora u Bosni i Hercegovini u 2017. godini nalazi se sedam članova banjalučkog kluba.

Fotografija Dragana Prole “As Before” nalazi se na 2. mjestu liste najuspješnijih fotografija u Bosni i Hercegovini za 2017. godinu.

Održana je Skupština AUFBiH i sastanak Upravnog odbora. Otvorena je finalana izložba bosanskohercegovačke fotografije FOTOBiH 2018, kao i izložba mladih. Foto kino klub Trebinje priredio je izložbu povodom 70 godina postojanja. Održana je promocija knjige o Branku Pejakoviću Peyi “Tragom svijetla”. Na svečenoj sjednici AUFBIH-a proglašeni su najuspješniji klubovi i autori, i dodjeljena domaća i međunarodna umjetnička zvanja u Bosni i Hercegovini.

Izvor: UFKK

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: