Banjalučki bend “Čarna” promoviše spot za numeru “Sanjaš”

Banjalučki bend “Čarna” (“Charna“) promovisaće svoj novi singl i video spot za pjesmu „Sanjaš“ u klubu „Rok Simfoni kafe“ u četvrtak, 26. decembra.
Bend će pjesmu predstaviti u sklopu festivala „#Slušajdomaće vol:6“, a zajedno sa „Čarnom“ nastupiće i sastavi “Korniks” („Cornix“), “Eho radar” („Eho radar“) i “Multikultus” („MultiCultus“).

Novi singl „Čarne“ bavi se aktuelnim domaćim i regionalnim problemom, a to je odlazak mladih ljudi iz naše zemlje. Bend će u ovom singlu kroz lična iskustva prenijeti poruke o tome šta donosi život van granica zemlje, ali kakve prednosti donosi ostanak u našoj zemlji.

Novi singl je snimljen u „Cirith Ungol“ studiju, a za miks i master je bio zadužen Dražen Kecman. Pjesma je dobila i svoju ekranizaciju, pa je tako za video spot bio zadužen Vedran Ševčuk Alf, koji stoji iza imena „Paradajz prodakšn“. Režiju za spot potpisuje režiser Boško Krljaš, dok se u glavnoj ulozi pojavljuje Bojan Kolopić, glumac Narodnog pozorišta RS.
O bendu
„Čarna“ je hard rok bend iz Banjaluke, osnovan krajem 2009. Od samog početka bend se fokusira na autorski rad gradeći čvrst zvuk sa dosta melodijskih i dinamičkih dionica.

Lično preispitivanje, zdrava kritika sebe i društva, utopijska potraga za istinom, kao i socijalno stanje su neke od tema u kojima bend nalazi inspiraciju za pisanje pjesama.

Bendovi koji su uticali na „Čarnu“ su „Godsmak“, „Blek Sabat“, „Metalika“, „Pantera“, „Bjesovi“, „Ritam nereda“…

„Čarnu“ čine David Jojić – vokal, Igor Stanković – gitara, Darko Karać – bas gitara i Stanko Raljić – bubanj.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: