Banjalučanka Blanka Zgonjanin svečano otvara 45 Leda BH Fashion Week Sarajevo

Banjalučanka Blanka Zgonjanin sa brendom „LOLITA BLANKA“ svečano otvara 45 Leda BH Fashion Week Sarajevo
Slavimo 25 godina BH Fashion Week-a i agencije Abc Models Mgmt: Zajedno u promociji BH modne scene
Ove godine, slavimo 25 godina postojanja, u kojoj smo svake godine, izuzev Covid godine, predstavilii preko 2000 domaćih modnih dizajnera i studenata modnog dizajna na preko 60 gradskih lokacija u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli i Mostaru. Ugostili smo preko 300 inozemnih dizajnera i 900 brendova, te zajedno održali 25 različitih humanitarnih akcija na kojima je bilo preko 400 hiljade gledatelja uživo, a u organizaciji BH Fashion Week-a učestvovalo je preko 20 hiljada ljudi.
Slaveći Sarajevo kao kreativni grad umjetnosti, mode i kulture, podržavajući nove talente i talente u usponu te održiva i odgovorna poduzeća ove godine 45. sezonsko izdanje BH Fashion Week-a po prvi put pokreće voda Leda! Na taj način, naša domaća voda Leda pruža podršku razvojnom i inovativnom projektu BH Fashion Weeka Sarajevo čime se unaprijeđuje poduzetništvo i pružaju usluge specijaliziranih edukacija mladim osobama iz svijeta dizajna.
45 Leda BH Fashion Week Sarajevo Live & Digital će biti održan u kongresnoj dvorani i lobby hotela Holiday, u Sarajevu od 28 do 30.11.2023.godine
Vidimo se u potpuno novom konceptu – Budućnost je Nova Generacija Z!
Art direktor & koncept visual 45 BH Fashion Week Sarajevo je Tatjana Beho, sarajevska umjetnica i dizajnerica, brend MemenTOGirlDesign.

 

Sačuvajte datum jer uskoro počinje nova 45-ta sezona Leda BH Fashion Week Sarajevo okrenuta novim generacijama, liderima budućnosti koji dolaze, mijenjaju svijet, i vode čovječanstvo u novom pravcu razvoja sa nabojem nove pozitivne energije i ideja NOVA GENERACIJA Z!

Budućnost za Nove Generacije Z u centar pažnje stavlja mladu osobu i oblikuje svijet po mjeri, novog mladog čovjeka, a za cilj ima da smanji različitosti među generacijama.

Nova Generacija Z žele brendove sa kojima mogu da se identificiraju, komuniciraju svoju individualnost i pogled na svijet kroz primjene savremenih tehnologija, ekološki i održivih koncepata razvoja i komuniciranja sa svojom okolinom.

Budućnost za Novu Generaciju Z je u personalizaciji i unikatnosti te zahtjeva jedinstvenost kroz kreativnost i posebnost. Nova Generacija Z je digitalno osviješćena i prati trendove održivosti.

Banjalučanka Blanka Zgonjanin sa brendom „LOLITA BLANKA“ svečano otvara 45 Leda BH Fashion Week Sarajevo
Nakon više od dva desetljeća strastvenog plesa izmedju Blanke i mode, brend „Lolita Blanka“ iznjedrio je više od 3500 modnih kreacija. Moda i ona su u čistoj sinergiji, nerazdvojive.
U tom dijalogu vječne spirale u materiji svakodnevno utjelovljuje ljubav i ljepotu.
S’ lakoćom svakodnevno donosi nove kreacije autentičnog i prepoznatiljivog stila „Lolita Blanka“
Ona je: Spoj nespojivog, ali u potpunoj harmoniji energija. Eklektična i fluidna igra rock’ n roll’ glamura i retro romantike, francuskog chica i italijanske ležernosti…
Ona je maxy, a sexy, mini a suzdržano provokativna. Hrabra, ali pitoma.
„Pomaknuto“ orginalna, ali svakodnevno nosiva.
Revijalna izložba autorske kolekcije Lolita Blanka koju potpisuje dizajnerica Blanka Zgonjanin bit će predstavljena na 45 Leda BH Fashion Week Sarajevo, na dan 28.11. u kongresnoj dvorani Hotela Holiday s početkom u 20:00h. Osim toga, njenu izložbu autorske kolekcije možete pogledati i putem DIGITAL EDITION na dan 29.11. na modnoj platformi www.bhfwsa.com u 17:00h.
Za estetsku pripremu revije Blanke Zgonjanin zaduženi su Crystal Beauty Studio i frizerski salon Fashion.
Zahvaljujemo voda Leda na podržavanju razvoju male privrede i razvoju poslovne infrastrukture u BIH, što dovodi do kreiranja novog ili unapređenja postojećeg proizvoda, unapređuje efikasnost proizvodnje i stvara proizvod sa većom dodanom vrijednosti. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim prijateljima projekta, poslovnim partnerima, medijskim pokroviteljima, dragim ljudima koji su sve ove godine podržavali nas, ali i promociju i razvoj bosanskohercegovačke modne scene Na taj način smo zajedno potakli kreativnost i razvoj Bosne i Hercegovine, promovirajući bogato kulturno naslijeđe zemlje i njenu prezentaciju u svijetu, ali i interdiscipliniranu interakciju između mode, dizajna i umjetnosti.
45. BH FASHION WEEK SARAJEVO, LIVE & DIGITAL EDITION kao najiščekivaniji modni događaj u Bosni i Hercegovini održaće se i na digitalnoj platformi www.bhfwsa.com, (od 28.11 – 30.11.2023) koja nudi jedinstven multimedijalni sadržaj, uključujući intervjue, revijalne I video prezentacije autorskih izložbi dizajnerskih kolekcija, highlights-e, trenutke iza scene vrijedne čekanja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI