Banjalučaninu prestižno priznanje “Večernjakov pečat”

Zbog pandemije i organizacija i koncept “Večernjakovog Pečata” bili su znatno drukčiji nego dosad, a svakako je to i razlog što su dobitnici nagrada liječnici, stručnjaci koji su u svojim zemljama postali medijski, ali i istinski heroji u borbi za život i zdravlje. I dok je zamjenica glavnog urednika Večernjeg lista za BiH Valentina Rupčić najavljivala proglašenje Osobe godine, vjerojatno su mnogi gledaoci već naslućivali da će prestižno priznanje ovoga puta otići u ruke onih koji su se na prvoj crti, s desetinaža hiljada medicinskih radnika , borili da val pandemije koronavirusa odnese što manje žrtava na ovim prostorima. – Oni su dvije Sarajke i Banjolučanin. One su otišle iz svoje BiH u susjedne, matične domovine, Srbiju i Hrvatsku, a on je ostao u svojoj BiH. Ovih troje ljekara postali su heroji u borbi protiv pandemije COVID-19 u trima državama. Alemka i Darija dvije su Sarajke, a Alen je Banjolučanin – kazala je Rupčić najavljujući dobitnike nagrade za Osobu godine, a to su liječnici infektologinja Alemka Markotić te epidemiolozi Darija Kisić Tepavčević i Alen Šeranić.

Nagrade su dobitnicima uručene na trima različitim lokacijama, u državama u kojima ovi vrsni stručnjaci predvode borbu protiv opasnog virusa, i to ministru zdravstva i socijalne zaštite RS-a dr. Alenu Šeraniću u Sarajevu, članici Kriznog štaba Republike Srbije i zamjenici direktora Instituta za javno zdravstvo Srbije dr. Dariji Kisić Tepavčević u Beogradu, a članici Nacionalnog stožera za borbu protiv koronavirusa Republike Hrvatske i ravnateljici Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” dr. Alemki Markotić u Zagrebu.

– Ja sam možda imao priliku biti najvidljiviji u ovoj situaciji, ali ne zaboravite da ovo priznanje dugujem svakako svim zdravstvenim radnicima a, svom timu u Ministarstvu zdravstva i socijalne zaštite RS-a, i, naravno, svojoj porodici – poručio je dr. Šeranić.

Dr. Kisić Tepavčević u svome obraćanju istaknula je kako je sve nas pandemija COVID-19 podsjetila kako smo mali i bespomoćni ljudi pred često nepredvidljivom prirodom. – Sarajevo će uvijek imati specifično mjesto u mom srcu, iako već dugo godina živim i radim u Beogradu i doživljavam ga kao svoj grad – dodala je dr. Kisić Tepavčević. – Zahvaljujem Večernjaku na ovoj iznimnoj časti i čestitam kolegama laureatima koji su podijelili ovu borbu s COVID-19 s nama, ostalim zdravstvenim djelatnicima, ali i svojoj drugoj domovini, BiH. Ovu iznimno vrijednu nagradu posvećujem svojim roditeljima, kolegama i članovima Stožera civilne zaštite RH – kazala je pak dr. Markotić.

Izvor: Večernji list 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: