Banjalučanin na čelu reprezentacije Rusije

epa05676467 Fuechse Berlin's new coach Velimir Petkovic smiles during his presentation as the new head coach of the German Bundesliga handball club in Berlin, Germany, 15 December 2016. EPA/MAURIZIO GAMBARINI

Rukometni stručnjak Velimir Petković novi je selektor reprezentacije Rusije, a ugovor je potpisao na četiri godine. Ovaj sjajni stručnjak tako će pokušati ostvariti značajan rezutat i na reprezentativnom nivou, nakon što je na klupskom već dokazao svoje trenerske sposobnosti.

Petković je od 2016. godine trenirao bundesligaša Fukse iz Berlina. Nakon što je igračku karijeru proveo u banjalučkom Borcu, Petković je sa ovim klubom, kao trener, osvojio EHF Kup. Ovaj uspjeh ponovio je 2011. i 2012. sa Gepingenom. Za trenera godine u Bundesligi izabran je 2005.
Ovo je velika čast za mene, imao sam na stolu ponude više evropskih klubova, ali sam se ipak odlučio za rusku reprezentaciju. Ekipa nije imala uspješan nastup na Evropskom prvenstvu, ali sam ubijeđen da kvalitetom ne zaostaje za timovima poput Hrvatske koja je igrala finale. Niko ne može biti siguran da će pobijediti Rusiju. Škola rukometa je poznata i biće veliki izazov uraditi sve da se vrati na staze uspjeha – rekao je Petković.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: